nepravomoćna presuda / Milijunska odšteta bivšem šefu HUP-a: U Udruzi bez komentara, njihov odvjetnik najavljuje žalbu

S obzirom na to da gospodin Jakelić od HUP-a potražuje i otpremninu i plaće u slučaju pravomoćne presude u njegovu korist, na to sve zajedno obračunat će se i zatezne kamate...

5.10.2022.
20:15
VOYO logo

Milijun i pol kuna otpremnine za bivšeg zamjenika glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernarda Jakelića kojeg su kolegice prije 2 godine optužile za seksualno uznemiravanje.

Općinski sud u Osijeku nepravomoćno mu je dosudio pravo na otpremninu, ali i bruto plaće u iznosu od 60 tisuća kuna sve do isplate otpremnine. Do tužbe je došlo nakon Jakelićevog razlaza s HUP-om zbog optužbi 16 djelatnica za spolno uznemiravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaznena prijava za spolno uznemiravanje nikad nije doživjela pravosudni epilog zbog formalnog razloga - ni jedna zaposlenica nije podnijela prijedlog za kazneni progon u zakonskom roku. Kazneni postupak je zbog toga zauvijek propao, kaže članica odbora za ravnopravnost spolova.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca danas su, kao i obično, o ovoj temi - bez komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ova priča javnosti je poznata već dvije godine i od tada do danas ipak je bilo nekih izmjena. Došlo je do izmjene kaznenog zakona, odnosno za kazneno djelo spolnog uznemiravanja više nema zastare već se ono goni po službenoj dužnosti. Isto tako, došlo je i do promjene u vodstvu HUP-a.

Razgovarao sam i s njihovim odvjetnikom koji nije htio komentirati niti predmet koji je u postupku, niti nepravomoćnu presudu. Međutim - rekao je kako će uložiti žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da gospodin Jakelić od HUP-a potražuje i otpremninu i plaće u slučaju pravomoćne presude u njegovu korist, na to sve zajedno obračunat će se i zatezne kamate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo