vjeruje u pobjedu / Miljenić: 'Apsolutno sam kapacitet za hrvatskog premijera, nudim borbu s HDZ-om'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kandidat za predsjednika SDP-a Orsat Miljenić kazao je kako vjeruje da može odvesti svoju stranku u pobjedu na idućim izborima

29.9.2016.
22:06
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Kandidat za šefa SDP-a Orsat Miljenić istaknuo je za N1 kako je apsolutno kapacitet za hrvatskog premijera.

Miljenić tvrdi kako je oduvijek socijaldemokrat, iako se u SDP učlanio tek početkom ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Formalno sam član stranke od početka godine, tj. od kad je izgubila izbore. Lako se upisivati kad stranci ide i kad pobjeđuje. Nije mi nitko branio da se učlanim. Meni to nije minus, ja se odlično osjećam", rekao je.

Na pitanje zašto bi preuzeo stranku ako ima i ljudi koji su u njoj 20 godina, on kaže da je to tako u svakoj stranci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odaberete ljude za koje ocijenite da vas mogu voditi dalje. Na njima je da odluče tko je najbolji. Drugačiji sam po tome što sam realtivno svjež, nisam sudjelovao u mnogim stvarima koje su se događale, nemam repova, sa svakim mogu razgovarati. Mislim da mogu voditi stranku u pobjedu. S njom sam blizak još od 2000.", nabraja Miljenić kao prednosti u kandidaturi za predsjednika SDP-a. 

"U nekim stvarima apsolutno želim biti sličan Ranku, u nekima se razlikujemo. Za razliku od njega, nudim borbu s HDZ-om i pobjedu na sljedećim parlamentarnim izborima", kaže na pitanje o protukandidatu Ranku Ostojiću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je osoba koja ne dvoji o tome je li antifašizam dobar, osoba koja želi živjeti od svog rada, ali je spremna odvojiti i za one kojima treba, osoba koja smatra da nitko ne smije biti uskraćen za obrazovanje ako nema novaca, osoba koja smatra da osoba koja nema novaca ne treba izdvajati za zdravstveno osiguranje - to je osoba koja će glasati za SDP. Netko tko hoće da djeca idu u bolju školu, da pazimo kako se razvijamo, da smo suvremeni, da nam nije na prvom mjestu betonizacija, da se moramo brinuti za sutra, za umirovljenike", pojasnio je prosječnog glasača SDP-a.

Upitan što misli o Andreju Plenkoviću, izjavio je: "Studirali smo zajedno, znamo se. Ne znam je li dobar političar, novi je u tome, treba se dokazati i pokazati. HDZ je isti koji je bio i prije. Dakle, on je na čelu HDZ-a koji postavlja ove teze Obiteljskog zakona. Vidjet ćemo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li imućan čovjek, kaže da za hrvatske prilike vjerojatno jest, i da su mu se prihodi smanjili kad je zatvorio odvjetnički ured da bi bio ministar. 

"Ali sad sam sretniji nego tada, to je kod mene bilo tako. Riješili smo stambeno pitanje i to mi je bilo najbitnije. Ovo je nešto što volim raditi", kazao je Miljenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo