ODRŽAN SASTANAK NA PANTOVČAKU / Miljenić: 'Kohabitacija Plenkovića i Milanovića? Čitajući Ustav nisam primijetio izraze 'tvrd', 'mekan' ...'

Na Pantovčak sigurno ide Zoran Milanović, a koga vodi sa sobom još uvijek ne otkriva

8.1.2020.
19:46
VOYO logo

Izabrani predsjednik Zoran Milanović održao je radni sastanak s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović u Uredu predsjednice, gdje su razgovarali o tranziciji predsjedničke dužnosti.

Bio je to sastanak tête-à-tête između predsjednice i izabranog predsjednika, kazao je predsjednik Milanovićeva izbornog stožera Orsat Miljenić u razgovoru s RTL-ovim reporterom Adrianom De Vrgnom za RTL Danas.

Miljenić je istaknuo da u detalje toga sastanka ne može ulaziti, ali i dodao: ''S ovog drugog aspekta mogu reći da smo mi na razini dva ureda razgovarali o tehničkim stvarima – o pitanjima inauguracije, o tome kako ćemo razmjenjivati poštu … o nekim stvarima koje morate početi sada da bi sve to moglo ići jednostavno, brzo, kako treba''.

Što se tiče moguće selidbe s Iblerova trga u Vilu Weiss koju je Grabar Kitarović ponudila Milanoviću, Miljenić je rekao da će to tek vidjeti: ''To je svakako lijepa gesta koju treba pozdraviti. Ako ćemo je koristiti, bit će to prvenstveno zbog protokolarnih razloga''. Riječ je o tehničkoj stvari, istaknuo je i objasnio da bi Milanović gore mogao primati goste.

Kad je pak riječ o pripremama za inauguraciju, kazao je da još nisu krenuli s pozivima gostiju: ''To je nešto za što imamo dovoljno vremena. Naravno da ćemo krenuti što prije. Tko je na listi, ne mogu vam još reći jer je nismo radili, a kada bude gotova – neće biti tajna i svi će vidjeti tko je na njoj''.

''Mi priželjkujemo da svi koje pozovemo, a riječ je o stranim državnicima i o puno naših ljudi, da tko bude pozvan i tko dođe - taj je dobrodošao'', kazao je Miljenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutrašnjim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu i večerom na Pantovčaku simbolično će biti obilježen početak predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.

Milanović za to nije dobio poziv, kazao je Miljenić te objasnio zašto to ni nije važno: ''Ima jedna stvar, a to je stvar pristojnosti i funkcioniranja zemlje. Hrvatska ima predsjednicu koja je to do 18. veljače i nema nikakvog razloga, niti potrebe da izabrani predsjednik sada sudjeluje u političkim događajima. Njegovo vrijeme će doći 18. veljače''.

Premijer Andrej Plenković najavio je tvrdu kohabitaciju s Milanovićem, a Miljenić na to kaže: ''Ta pitanja su uređena u Ustavu i ja čitajući Ustav nisam primijetio izraz 'tvrd', 'mekan' i  tako dalje. … Ono što se može načelno reći jest da je bitno naći sve točke suradnje i ja sam siguran da će tu s Milanovićeve strane biti potpuno otvoreno i da ovisi o obje strane da se dogovore''.

Hoće li Miljenić biti predstojnik Ureda predsjednika na Pantovčaku, nije želio reći. Istaknuo je da on sada pomaže da se obavi tranzicija, a poslije: ''Naravno da se razgovara o kadrovskim rješenjima. Kad dođe vrijeme, bit će priopćena sva imena''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo