neodgovorno i opasno / Miljevački srednjoškolci voze se 60-ak kilometara do škole na plastičnim stolicama

Image
Foto: Čitatelj/Facebook

I dok svaki dan učimo djecu sigurnosti u prometu, ovi srednjoškolci moraju se voziti u prtljažniku kombija na plastičnim stolicama oko 60 kilometara svaki dan

25.5.2018.
15:19
Čitatelj/Facebook
VOYO logo

Naš čitatelj, poslao nam je fotografiju putničkog prijevoza kojim se svaki dan voze učenici u školu na relaciji Šibenik - Miljevci i obrnuto. U ovom kombiju vozi se 16 srednjoškolaca, a kapaciteta ima za duplo manje osoba. 

I dok svaki dan učimo djecu sigurnosti u prometu, ovi srednjoškolci moraju se voziti u prtljažniku kombija na plastičnim stolicama oko 60 kilometara svaki dan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o kombiju marke Opel Vivaro, a taj prijevoznik jedini se javio na natječaj grada za koncesiju prijevoza srednjoškolaca. Gradonačelnik Josip Begonja jučer je upoznat sa slučajem i odmah je zakazao sastanak s prijevoznikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer sam upoznat s tim slučajem i za danas sam za 13 sati zakazao razgovor s prijevoznikom. Riječ je o obrtu koji se jedini javio na naš natječaj, on ima taksi vozilo s osam mjesta za putnike, a prihvatio je voziti u obje smjene. Taj kombi nikad ne bi trebao biti pun, a prema prijavama izgleda da prijevoznik zlorabi i vozi one za koje nije plaćen. Slučaj je zapravo u nadležnosti prometne policije, ako je on stvarno stavio vrtne stolice da bi povećao kapacitet vozila, ne samo što to ne bi trebao raditi po ugovoru o koncesiji, već je to dvojbeno sa sigurnosnog aspekta i to bi trebala kontrolirati policija i mi ćemo i zatražiti kontrolu" ispričao je drniški gradonačelnik Begonja za Šibenik.in.

Ako se ispostavi da su činjenice na društvenim mrežama točne, grad će raskinuti ugovor s prijevoznikom, rekao je gradonačelnik i dodao da ne zna tko će biti zamjenski prijevoznik. Prema nekim informacijama, Autotransportu se ne isplati voziti mini bus jer nema dovoljno djece, prenosi Šibenik.in. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo