Komentar lidera SDSS-a / Milorad Pupovac: Od moje suradnje s predsjednikom važnija je suradnja dva brda, Pantovčaka i Gradeca

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pupovac je najavio da će se, kad bude imao prigodu, sastati s novoizabranim predsjednikom

6.1.2020.
15:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je u ponedjeljak da je manje važno kako će on surađivati s novim predsjednikom države, a da je mnogo važnije kako će surađivati "dva brda - Pantovčak i Gradec".

U izjavi za novinare, nakon prijma u povodu pravoslavnog Božića, rekao je kako su ovo dani uzajamnog poštovanja, tolerancije i mira, a prije svega dani unutrašnjega mira, mira u srcu i mira u odnosu jednih prema drugima. Na pitanje o suradnji s novim predsjednikom odgovorio je kako smatra da je manje važno kako će on surađivati s predsjednikom, a da je mnogo važnije kako će surađivati "dva brda - Pantovčak i Gradec".

"To je za Hrvatsku od velike važnosti i velike potrebe", rekao je Pupovac, izrazivši uvjerenost da dijeli osjećaj s najvećim dijelom hrvatskih građana, a u skladu s porukama novoizabranog predsjednika i aktualne predsjednice koje su sinoć poslali, a to su: dijalog, sporazumijevanje i rad na tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra, bitno je da društvo živi u atmosferi dijaloga, sporazumijevanja jer smo previše energije potrošili na sukobe, svađe, a one nisu donosile ništa dobro.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje da Hrvatska postigne i tu vrstu političke kulture, tu vrstu političke odgovornosti, podijeljene političke odgovornosti između Vlade i predsjednika Republike.

Podsjetio je kako je položaj Srba u Hrvatskoj opisao predsjednik SNV-a Boris Milošević osvrćući se, kako je rekao, na neke nemile događaje iz 2019. godine.

"Unatoč svim tim iskustvima, kao i onima prije njih, ne napušta me nada ni vjera u to da s različitim akterima, nositeljima vlasti, kolegama i partnerima možemo promijeniti atmosferu, osloboditi društvo netolerancije te stvoriti onu vrstu osjećaja kakav danas imamo mi koji se okupljamo u povodu pravoslavnog Badnjaka", rekao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutak je da se ključni ljudi posvete Hrvatskoj i njezinim građanima, institucijama, njezinu mjestu u EU i regiji 

Na upit je li danas na pravoslavnom Badnjaku trebao biti i novoizabrani predsjednik Milanović, odgovorio je kako će i on imati prilike doći.

Za njega je, smatra Pupovac, najvažnije da se pripremi za preuzimanje dužnosti predsjednika Republike te počne razvijati svoje poruke u politički program svojega predsjedničkog mandata te da razmišlja o preprekama koje mogu stajati u ostvarivanju tog mandata.

Pupovac je najavio da će se, kad bude imao prigodu, sastati s novoizabranim predsjednikom, s kojim će podijeliti potporu njegovim porukama.

Ocijenio je kako je predsjednik sukreator onakve politike i političke kulture kakvu nismo imali od ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

To je, ustvrdio je, politika posvećena zajedničkim ciljevima, što znači da se onog lošega oslobodimo, a onome dobrom posvetimo.

"Sada je trenutak", smatra Pupovac, "da se ključni ljudi, bez obzira na razlike, bez obzira na riječi i poruke koje su se mogle čuti, bez obzira na udaljenost koja može postojati, posvete Hrvatskoj i njezinim građanima, njezinim institucijama, njezinu mjestu u EU i regiji u kojoj živimo.

"Kao građanin, član Sabora i predsjednik jedne od političkih stranaka znam što bih volio i što ovoj zemlji nedostaje", rekao je Pupovac i dodao kako je to podijeljena odgovornost i uzjamno poštovanje te sigurnost oko onoga što smo se dogovorili da ćemo čvrsto i ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što se nismo dogovorili - to neće biti smetnja", ocijenio je i dodao kako je to za Hrvatsku mnogo, a u nekom drugom trenutku, nada se da će biti i više od toga.

Za nas je važno, naglasio je, da su odnosi između Hrvatske i Srbije oslobođeni "lošega duha, loših duhova prošlosti i politika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi mi koji vodimo srpsku zajednicu učinit ćemo sve da otvorimo kanale komunikacije i mostove da odnosi između Hrvatske i Srbije, Srba i Hrvata budu na prvome mjestu", poručio je Pupovac.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo