Minimalac i maksimalne tenzije / Reiner izbacio Bunjca iz takta: 'Nemojte mi upadati u riječ. Na vrh mi je glave vas i vašeg HDZ-a!'

Branimir Bunjac (Živi zid) sugerirao je ministru da napiše priručnik

10.12.2018.
14:39
VOYO logo

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić rekao je u ponedjeljak da je povećanjem minimalne plaće na 3.000 kuna neto vlada napravila značajan iskorak te onima koji je primaju pružila dodatna sredstva za dostojanstven život.

No iz oporbe uzvraćaju kako je preživljavanje s 3.000 kuna „nemoguća misija”, a SDP i Promijenimo Hrvatsku predlažu da ona iznosi 4.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branimir Bunjac (Živi zid) sugerirao je ministru da napiše priručnik: 

"Poznato je da ste vi u HDZ-u važni književnici. Imate književnicu Dalić, književnika Sanadera, Šeksa pa možemo imati i ministra Pavića koji će u NSK promovirati knjigu 'Dostojanstven život'. Ona će imati nekoliko poglavlja, jedno je kako preživjeti sa 3.000 kuna ako ste sami, ako imate obitelj, kredite ili ste blokirani", poručio je Bunjac koji je siguran da će se taj primjerak prodati u više od 45.000 primjeraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Progovorio je i o odnosu vladajućih prema oporbi i uvredama koje stižu na njihov račun da su panjevi, čobani. Predsjedavajući Željko Reiner pozvao ga je da govori o temi, što je razljutilo Bunjca:  

"Nemojte mi upadati u riječ. Na vrh mi je glave vas i vašeg HDZ-a. Prestanite me ušutkavati, čovječe božji", vikao je Bunjac. 

"Nemojte se uzrujavati i derati se", uzvratio mu je Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bunjac je vikao kako su on i njegovi zastupnici neugodni i nepristojni.

"Ja sam miran, a vi ste nasilnik. Nećete nas ušutkavati. Dosta je toga", vikao je Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko ne želi raditi za vaše 3.000 kuna. Prestanite pričati da ljudi žive dostojanstven život u ovoj zemlji. Vas iz vladajuće većine bi trebalo vezati lancem za ovu klupu i tu bi trebali sjediti tako dugo dok građanima ne omogućite pravi dostojanstven život, poštene plaće, pravdu, neovisnost pravosuđa, minimalac barem 500 eura, plaća u prosjeku barem 1000 eura", ljutito je vikao Bunjac. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo