'Ponos obilježava ove dane' / MInistar Banožić uputio čestitku povodom 29. obljetnice VRO Maslenica

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Naša snaga bila je zajedništvo, domoljublje i želja da jednom za sva vremena budemo svoji na svome, u jednoj i jedinstvenoj Hrvatskoj, rekao je Banožić

22.1.2022.
11:43
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u subotu čestitku u povodu 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) "Maslenica '93.", istaknuvši da je ta operacija učvrstila vjeru u mogućnosti hrvatskih oružanih snaga u Domovinskome ratu i pokazala da je "svehrvatska pobjeda blizu".

"Obilježavajući dvadeset i devetu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Maslenica sa zahvalnošću i ponosom prisjećamo se svih onih hrvatskih branitelja koji su za hrvatsku slobodu žrtvovali svoje zdravlje i svoje živote. Ova operacija pokazala je kako su, u nevjerojatno kratkom vremenu, hrvatski branitelji, prekaljeni u borbi, izrasli u neslomljivu i pobjedničku Hrvatsku vojsku, unatoč svim okolnostima koje nisu išle na ruku mladoj hrvatskoj državi", stoji u čestitki ministra obrane sudionicima operacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojno-redarstvena operacija (VRO) "Maslenica '93." bila je prva velika oslobodilačka akcija kojom je u nešto manje od tri dana prije 29 godina oslobođen znatan dio zadarskog zaleđa te su stvorene pretpostavke za ponovno prometno povezivanje juga i sjevera zemlje.

"Imali smo jasne ciljeve i iskazanu volju, zahvaljujući vodstvu na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. Operacija Maslenica učvrstila je vjeru u naše mogućnosti, a ostvarenom veličanstvenom pobjedom i obranom oslobođenog područja pokazala je svim našim ljudima kako je svehrvatska pobjeda blizu", ističe Banožić u čestitki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
29 godina od operacije /

Medved iz Zadra: Operacijom ''Maslenica '93'' poručili smo da smo sposobni osloboditi državu

Image
29 godina od operacije /

Medved iz Zadra: Operacijom ''Maslenica '93'' poručili smo da smo sposobni osloboditi državu

Naša snaga bila je zajedništvo, domoljublje i želja da jednom za sva vremena budemo svoji na svome, u jednoj i jedinstvenoj Hrvatskoj, dodao je te čestitao sudionicima VRO "Maslenica '93." uz poruku: "Ponos je riječ koja obilježava ove dane!“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo