'Krivi su drugi' / Ministar Beroš reagira na štrajk vozača i medicinskih sestara: Za to je kriva SDP-ova vlada!

Image
Foto: Robert Anić/Pixsell

400 vozača saniteta i 300 medicinskih sestara i tehničara zahtijevaju ujednačavanje plaća u cijeloj zemlji, najavili su štrajk do ispunjenja zahtjeva

18.5.2022.
15:15
Robert Anić/Pixsell
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš dan uoči štrajka kojim 400 vozača saniteta i 300 medicinskih sestara i tehničara zahtijevaju ujednačavanje plaća u cijeloj zemlji, kazao je da "podržava svaki prosvjed koji je u skladu sa zakonom", ali i da "nema tolerancije za uskraćivanje zdravstvene skrbi".

Dva dana nakon što su vozači i medicinari stupili u štrajk "do ispunjenja zahtjeva zbog problema koji se sustavno ignorira već 11 godina", iz Beroševog ministarstva stiže priopćenje kojem se već u naslovu ističe da bi za sve trebali biti krivi "vlada SDP-a i njihovi koalicijski partneri". Ministar zdravstva time cilja na vladu Zorana Milanovića, koja je Hrvatsku vodila od prosinca 2011. do siječnja 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Ovaj put do kraja!" /

Štrajk vozača saniteta, sestara, tehničara nakon 10 godina ignoriranja. Reakcije: 'Tko mora umrijeti!?'

Image
'Ovaj put do kraja!" /

Štrajk vozača saniteta, sestara, tehničara nakon 10 godina ignoriranja. Reakcije: 'Tko mora umrijeti!?'

"Ministarstvo zdravstva razumije opravdane zahtjeve, međutim, ne može podržati nelegalni štrajk koji su sindikati organizirali protivno propisima", navodi se u reakciji ministarstva koje smatra da je štrajk protuzakonit zato što su, kako navodi, "njime zakinuti mnogobrojni pacijenti".

Iz ministarstva Vilija Beroša poručuju i to da "Ministarstvo i Vlada poduzimaju sve u okvirima financijskih mogućnosti da se riješi statusni i financijski problem zaposlenika u sanitetskom prijevozu". U nastavku rečenice se navodi da je riječ o problemu "starom više od 11 godina iz doba vlade SDP-a i njihovih koalicijskih partnera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vili Beroš je, podsjećamo, HDZ-ov ministar zdravstva od 28. siječnja 2020., odnosno dvije godine i oko pet mjeseci. Prije njega ministar zdravstva je također bio iz HDZ-a, Milan Kujundžić, od listopada 2016. sve do siječnja 2020., odnosno tri godine i tri mjeseca.

Kujundžićev prethodnik također je bio iz HDZ-a, Dario Nakić, koji je Ministarstvo zdravstva vodio skoro 10 mjeseci otkako je završio mandat bivšem SDP-ovom ministru Siniši Vargi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo