evo malo dobrih vijesti / Ministar Beroš reagirao nakon RTL-ove priče o Ivani koja se bori s rakom, a nema više terapije: 'Došao mi je lijek!'

Image
Foto: RTL, Luka Stanzl/Pixsell

U ispovijesti RTL-ovoj reporterki Leoni Šiljeg, Ivana Frappporti je rekla kako je za ovaj mjesec, umjesto dvije kutije lijeka dobila - jednu

10.11.2020.
16:20
RTL, Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Nakon što smo u ponedjeljak u RTL-u Danas prikazali priču o Ivani, onkološkoj pacijentici iz Splita koja se tri godine bori s rakom, a sada, zbog svega s čime se suočava hrvatsko zdravstvo, ima problema s lijekovima, reagirao je i ministar Vili Beroš.

Da podsjetimo, u ispovijesti RTL-ovoj reporterki Leoni Šiljeg, Ivana Frappporti je rekla kako je za ovaj mjesec, umjesto dvije kutije lijeka dobila - jednu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno nije dovoljno. To nije moja cijela doza. U bolničkoj ljekarni navodno nema. Glavna sestra na klinici je ispred mene zvala bolničku ljekarnu i dobila je informaciju da sam dobila zadnju kutiju. Bojim se i to se dobro bojim, ali se bojim i za sve druge ljude koji mi se javljaju jer ja nisam jedina koja je ostala bez lijeka", kazala je za RTL onkološka pacijentica iz Splita Ivana Frappporti. 

Javio se ministar Beroš

Njen apel došao je i do Ministarstva zdravstva, a i samog ministra Vilija Beroša. O tome je u utorak obavijestila i našu reporterku Leonu Šiljeg kojoj je presretna javila da joj je lijek došao te da će ga sutra preuzeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mailu koji su dobili od ministra, naglasio im je da traži od bolnica da imenuju koordinatore i da dostave podatke za koje pacijente još nedostaje lijeka i da im se osigurna prednost kod rješavanja situacije.

Image
nestašica lijekova /

Ivana se tri godine bori s rakom, ovaj mjesec je umjesto dvije kutije lijeka dobila - jednu: 'To nije moja cijela doza, bojim se'

Image
nestašica lijekova /

Ivana se tri godine bori s rakom, ovaj mjesec je umjesto dvije kutije lijeka dobila - jednu: 'To nije moja cijela doza, bojim se'

Inače, u popodnevnim satima, iz Ministarstva zdravstva došla je i obavijest o odluci o uspostavljanju i radu Pozivnog centra Ministarstva zdravstva za osiguranje zdravstvene zaštite onkološkim pacijentima u bolničkim zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivni centar će prema ovoj odluci biti dostupan 24 sata dnevno radnim danom od 8 do 16 sati kada će na zaprimljene pozive odgovarati osobe u Ministarsvu zdravstva zadužene za rad u Pozivnom centru.

Pozivi zaprimljeni izvan vremena navedenog u rečenici iznad, evidentirat će se, tonski snimati i na njih povratno odgovarati u najkraćem mogućem roku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, kako piše u odluci, bit će kontaktirani koorinatore u bolničkim zdravstvenim ustanovama i HZZO-u zadužene za osiguranje potrebne zdravstvene zaštite onkološkim pacijentima.

Pogledajte priču Leone Šiljeg:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo