Karamarko poručio Oreškoviću / 'Ministar branitelja mora biti HDZ-ovac: ovo više nitko ne može trpjeti, odluku očekujem do kraja tjedna'

'Mi smo u jednom političkoj sferi i HDZ-ovac mora biti ministar branitelja. Ja bih volio da već ovaj tjedan novi ministar sjedne u svoj kabinet. Ovo je apsolutno predugo trajalo', poručio je Karamarko

14.3.2016.
18:15
VOYO logo

Prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko održao je konferenciju za medije prije sastanka vladajuće koalicije, a glavna je tema bilo odustajanje Milijana Brkića kao kandidata za ministra branitelja.

"Jako mi je žao da je gospodin Brkić, naš glavni tajnik i moj osobni prijatelj odustao. Ja sam zadnja dva, tri tjedna inzistirao da on bude naš jedini kandidat. Jednostavno se više nije moglo gledati da mediji i neke ljudi rade takve nečasne stvari jednome čovjeku. On nije zaslužio da mu se to dogodi", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLJUŠTE REAKCIJE SA SVIH STRANA /

Orešković: 'Brkić je i ovom prilikom pokazao karakter'; Karamarko: 'Vlada je ostala uskraćena za sjajnog ministra'

Image
PLJUŠTE REAKCIJE SA SVIH STRANA /

Orešković: 'Brkić je i ovom prilikom pokazao karakter'; Karamarko: 'Vlada je ostala uskraćena za sjajnog ministra'

Dodaje kako je s Brkićem "vlada izgubila odličnog ministra" te je naveo kako već imaju kandidata, ali da o imenima ne želi govoriti. "Svakako će biti jedan gospodin. Ne bih sad o imenima..."

Karamarko je također rekao da je nedopustiva situacija da se toliko dugo čeka s imenovanjem ministra i da se to više neće dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedopustivo jeda se mjesec dana donose odluke kadrovskog tipa. To više nećemo dopustiti. Ova haranga koja je prvo pokrenuta na gospodina Crnoju, a zatim na Brkića neće biti dopuštena."

Svi kandidati su dobri, ali ministar mora biti HDZ-ovac

"Brkić je sam odlučio da ne želi biti primjer iživljavanja. Mi ćemo izaći sa svojim kandidatom. Svi kandidati su naši prijatelji, vrijedni branitelji, ali nisu članovi HDZ-a. Mi smo u jednom političkoj sferi i HDZ-ovac mora biti ministar branitelja. Ja bih volio da već ovaj tjedan novi ministar sjedne u svoj kabinet. Ovo je apsolutno predugo trajalo", kazao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerovu odluku da pozove braniteljske udruge da predlože svoje kandidate Karamarko je nazvao ishitrenom i ponovno naglasio da cjelokupna situacija predugo traje i da se više ne može trpjeti.

"Gospodin premijer ima taj stil. Voli više kandidata, razgovarati sa svima. No čini mi se da ovo predugo traje. Čini mi se da je sad već kraj i da više nitko ovo ne može trpjeti. Očekujem ministra u kabinetu do kraja tjedna. Mislim da je bilo ishitreno da je on pozivao udruge da predlože svoje branitelji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, glavni tajnik HDZ-a i kandidat za ministra branitelja Milijan Brkić objavio je u nedjelju da je odustao od te kandidature, istaknuvši kako suglasje među vladajućom većinom nije postignuto te da želi prekinuti nastalu mučnu situaciju oko izbora te časne dužnosti, a koja ne može i ne smije biti "poligon" za politička prepucavanja. Brkić se pritom zahvalio na potpori hrvatskim braniteljima i invalidima, predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice Tomislavu Karamarku te premijeru Tihomiru Oreškoviću za kojeg je rekao da je ostao vrlo ugodno iznenađen senzibilitetom koji je pokazao za braniteljsku problematiku.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo