poziva na strpljenje / Ministar Ćorić za RTL Danas: 'Pokušavamo osigurati proljetni i ljetni dio sezone. Treba nam još vremena'

Ministar Ćorić upozorio je na nove sojeve virusa koji se šire

30.1.2021.
19:05
VOYO logo

Poduzetnici i ugostitelji su razočarani najavljenim mjerama. Iako su se tome nadali, uopće nisu zahvaćeni ovim popuštanjem. Gost RTL-a Danas je mnistar Tomislav Ćorić koji je prokomentirao cijelu situaciju.  

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić apelira na strpljenje. Podsjeća kako u proteklih godinu dana, otkako je krenula epidemija i hrvatski građani, ali
i poduzetnici pokazali su maksimalnu razinu strpljenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pokušavamo osigurati da proljetni i ljetni dio sezone, one najintenzivnije i najplodonosnije financijski, kao zemlja prođemo na najbolji mogući način'', rekao je Ćorić.

Image
Pobuna na pomolu? /

Čak 103 lokala 1. veljače na silu otvaraju vrata: 'Bit će kao u dobra stara vremena - muzika, konobar, dobar dan, izvolite'

Image
Pobuna na pomolu? /

Čak 103 lokala 1. veljače na silu otvaraju vrata: 'Bit će kao u dobra stara vremena - muzika, konobar, dobar dan, izvolite'

''Upravo zbog toga, zbog činjenice da se novi sojevi virusa šire, pokušavamo i sada i narednih dana apelirati na strpljenje. Naše brojke su puno bolje nego prije mjesec dana, međutim treba nam još malo vremena, da se pomalo počnemo otvarati i da ugostitelji i svi ostali koji pate zbog ovakve situacije, konačno počnu raditi'', dodao je ministar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić se nada kako će među poduzetnicima i ugostiteljima biti još strpljenja, s obzirom na to da su odgovorni jasno pojasnili u kakvoj se trenutnoj epidemiološkoj situaciji nalazimo. Napominje kako treba razmišljati o onom radno puno intenzivnijem dijelu godine. 

''To je vrijeme kada svi zajedno možemo ubirati plodove odgovornosti koju  smo pokazali u proteklim mjesecima i koju ćemo pokazati, nadam se, u idućih nekoliko tjedana'', rekao je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar naglašava kako svako okupljanje, pa i ispred kafića koji bi radili kavu za van, je iz epidemiološke perspektive problematično. Podsjeća kako se i u ovom trenutku 
ljudi u bolnicama bore za život. Ćorić vjeruje da sveukupnom odgovornošću možemo dovesti da sveukupno svega izađemo kao pobjednici. 

''Vlada je tu da osigura ekonomski dio mjera, a svi smo tu da budemo odgovorni'', kazao je Ćorić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i stav kako ne treba ukinuti obaveznu članarinu za HGK. 

''Hrvatska gospodarska komora je institucija koja postoji 160 godina. U proteklih pet godina doživjela je značajnu transformaciju i u četiri navrata smanjenje članarine. Varijanta u kojoj ne postoji jedna takva institucija sa sigurnim financiranjem zapravo pretpostavlja potpunu prepuštenost poduzetničkog sektora samom sebi. Postojanje HGK-a u kontinuiranu afirmaciju pozitivnih vrijednosti i reformu njezinog funkcioniranja, je nešto što hrvatskom gospodarstvu otvara određene mogućnosti'', izjavio je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja je da HGK u svom funkcioniranju bude još fleksibilnija, pojašnjava ministar. Posebice u odnosu na ono razdoblje koje je negativno obilježilo njegovo postojanje. Prema mišljenju ministra, čitav niz akcija i javnih ovlasti koje imaju pokazuju da su oni potrebni.  

''Ne treba se rješavati institucija samo zato što netko jeftinim populizmom želi kupiti nekoliko glasova prije lokalnih izbora'', rekao je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je izjavio kako se i sama činjenica da se većina sastoji i od liberalnijih ekonomskih opcija se treba uvažavati. Najavljuje kako će HGK nastaviti funkcionirati i ona se konstantno
transformira. 

''Poboljšanje rada HGK-a će se dogoditi u narednim tjednima. Za to nema nikakve posebne žurbe, ne može se dogoditi za dan'', kazao je ministar Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako pozitivne promjene u Hrvatskoj ne treba vezati uz rasturanje institucija. Po pitanju glasanja u Saboru u petak, napominje kako  je na stolu bilo nekoliko 
važnih prijedloga, te kako je oporba iskoristila ovu poziciju na jedan tužan način. 

''Na tužan način su ostavili ljude s Banovine i pogođenih područja bez ovog zakona'', smatra Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Opozicija je mogla samo o tome glasati i onda napustiti sabornicu. Da je opozicija sa svojih pet zastupnika bila u sabornici taj zakon je mogao biti izglasan'', dodaje ministar. 

Idući tjedan će se odžati glasovanje u Hrvatskom saboru i Ćorić se nada da će ''oni koji su u svom populizmu prešli svaku moguću granicu dobrog ukusa, da će uključiti mozak i pristupiti glasanju''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo