buran početak škole / Ministar Fuchs o upadu antimaskera: 'Takve svinjarije neće raditi po školama! Treba pojačati represivne mjere'

"Prosvjetni radnici su službene osobe i ovakav upad u škole može se okvalificirati kao da je netko upao u policijsku stanicu", rekao je

11.9.2021.
12:03
VOYO logo

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je početak školske godine te upad antimaskera u školu u Krapinskim Toplicama koji se dogodio u petak.

"Škola je počela, imamo pozitivnih učenika, oni odlaze u izolaciju. Razgovaramo o tome da se primjenjuju smjernice i da se ne upućuju cijeli razredi u samoizolacije", istaknuo je Fuchs u izjavi nakon obljetnice Mladeži HDZ-a.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o upadu antimaskera u osnovnu školu u Krapinskim Toplicama naglasio je kako je to nedopustivo. 

Iza prosvjeda, podsjetimo, stoji nezadovoljni otac Kristijan Gaćina koji se buni što njegovo dijete mora nositi masku. Dijete ne puštaju u školu bez maske jer su - obavezne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
u Krapinskim Toplicama /

Incident u osnovnoj školi: Antimaskeri upali u školu u Zagorju, spremačica od šoka završila na hitnoj

Image
u Krapinskim Toplicama /

Incident u osnovnoj školi: Antimaskeri upali u školu u Zagorju, spremačica od šoka završila na hitnoj

"Nemam ništa protiv toga da svatko ima svoje uvjerenje, hoće nosit maske, neće nosit maske, kod kuće, u dvorištu mogu ih spaljivati, mogu i gas masku... Ali te svinjarije neće raditi po školama! Ne možemo i nećemo dozvoliti kao država da djeca koja idu u školu budu ugrožena od skpina ljudi koji nasilno provaljuju uškole i ostavljaju traumu djeci i zaposlenicima", poručio je ministar.

Dodao je da nitko nije zakazao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Išlo se zdravorazumski valjda uvjeravati jednog roditelja da dijete do svog razreda mora staviti masku na lice. Ne znam da li taj roditelj u nekoj trgovini trči bez maske. Socijalna služba zna za tu osobu, prijavljen je i ostalom dijelu sustava. Svako dijete mora ići u osnovnu školu, a svaki roditelj koji ne pušta dijete u školu podliježe sankcijama", rekao je Fuchs.  

Kazao je da treba pojačati represivne mjere prema onima koji upadaju nasilno u školska dvorišta ili nasilno otvaraju vrata škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da ih treba tući, nego zakonski prijaviti i sankcionirati kako je moguće. Prosvjetni radnici su službene osobe i ovakav upad u škole može se okvalificirati kao da je netko upao u policijsku stanicu", rekao je. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo