Postoji perspektiva / Ministar Horvat: 'Đuro Đaković dobiva 150 milijuna kuna, to će ga vratiti u život'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Slavonskobrodska tvrtka danas bi trebala dobiti kreditni aranžman s kojim će sanirati dio dugova

23.1.2020.
13:07
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je kako će Đuro Đaković grupa danas dobiti prvih 150 milijuna kuna kreditnog aranžmana, dodao je kako za grupu postoji perspektiva, no potrebno je izraditi program restrukturiranja te pronaći strateškog partnera. 

Slavonskobrodska tvrtka trebala bi dobiti kreditni aranžman s kojim će sanirati dio dugova, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je prvih 150 milijuna kuna koji će vratiti Đuru Đakovića u život i vratiti dio dugova dobavljačima i prema državi i dobiti perspektivu za nabavu robe i materijala i završiti tri aktivna ugovora koji će do kraja travnja osigurati dodatnu likvidnost Đure Đakovića u visini od 128 milijuna kuna. 

Perspektiva postoji, ali uz suglasnost Europske komisije se mora napraviti plan restrukturiranja i uvesti u Đuru Đakovića strateškog partnera i ako želimo perspektivu na jedan drugačiji način i pod strogim nadzorom i kontrolom paziti što se zbiva u Đuri Đakoviću", objasnio je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Također, ministar je komentirao situaciju oko Uljanika za koji kaže da država može dati jamstva sastavnicama Uljanika koji će poslovati sukladno zakonima i pravilima Europske komisije o potporama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku dajemo perspektivu da se na prostoru Pule jedan dio brodogradilišta stavi u funkciju pod drugim imenom i trgovačkim društvom. Na sličan način smo rehabilitirali proces brodogradnje u Trećem maju i s Brodosplitom u ovom trenutku nemamo problema", kazao je.

Ministar Horvat dodao je da imaju strogi nadzor izdanih jamstava brodogradilištima koja su sklopila ugovore o nadzoru i monitoringu s Hrvatskom brodogradnjom Jadranbrodom koja kontrolira svaku fakturu i isplatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj je zadatak bio da ustrojim kvalitetan nadzor i ja sam siguran da smo to napravili", ustvrdio je, piše N1.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo