Ništa od BiH-a / Ministar Ivan Malenica odbio molbu Zorana Mamića za izdržavanje kazne u BiH

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministarstvo je zaprimilo dokumentaciju, spis sa Županijskog suda u Zagrebu, sutkinja izvršenja je donijela odluku da nisu ispunjeni uvjeti.

29.4.2021.
14:55
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica odbio je molbu Zorana Mamića za izdržavanje kazne u BiH.

"Ministarstvo je zaprimilo dokumentaciju, spis sa Županijskog suda u Zagrebu, sutkinja izvršenja je donijela odluku da nisu ispunjeni uvjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno toj odluci je Ministarstvo pravosuđa i postupilo. Dakle, u ovoj čitavoj proceduri nadležnost suda je Županijskog suda u Zagrebu, odnosno sutkinje izvršenja koja utvrđuje ispunjavanje svih uvjeta, sutkinja je utvrdila da nisu ispunjeni svi uvjeti tako da je sukladno tome i ministarstvo prihvatilo odluku Županijskog suda u Zagrebu”, rekao je Malenica, piše N1.

Image
'RADI SE O SISTEMSKOM PROBLEMU' /

Malenica zbog Mamićevog bijega pisao šefovima DORH-a i Vrhovnog suda: 'Postoji vjerojatnost da će se to događati i ubuduće...'

Podsjetimo, ministar je u priopćenju prije tjedan dana napisao: "Ovih dana svjedočimo situaciji u kojoj je pravomoćno osuđena osoba, prije upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, napustila teritorij Republike Hrvatske te traži ustupanje izvršenja kazne BiH. Riječ je o Zoranu Mamiću koji je pravomoćno osuđen na kaznu zatvora od 4 godine i 8 mjeseci, u predmetu u kojem je na kaznu zatvora pravomoćno osuđen i njegov brat Zdravko Mamić. Podsjećam, Zdravko Mamić je dan prije izricanja prvostupanjske presude, također napustio Hrvatsku te je od tada nedostupan hrvatskim vlastima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo