najavio / Ministar Marić otkrio: 'Idućeg tjedna ćemo usvojiti nacrt Nacionalnog plana oporavka'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ovo je šansa za Hrvatsku. HUP je imao videovezu s Europskom komisiju na kojoj je objašnjeno da je fokus na reformama, naglasio je

24.4.2021.
13:17
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

''U četvrtak ćemo usvojiti nacrt Nacinalnog plana oporavka i otpornosti koji ćemo onda slati u Europsku komisiju na ocjenu'', rekao je ministar financija Zdravko Marić novinarima u suboru. 

Također je naglasio da nakon ocjene i prihvaćanja u Europskoj komisiji slijedi druga faza, a to je implementacija Plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"'Ove godine očekujemo oko 13 posto pozajmice, što je oko 6,1 milijarda kuna, a nakon toga bi povlačenja išla dva puta godišnje'', naglasio je. 

Naglasio je kako nije toćno da Nacionalni plan nije usmjeren na privatni sektor: ''Ovo je šansa za Hrvatsku. HUP je imao videovezu s Europskom komisiju na kojoj je objašnjeno da je fokus na reformama. Trebali bi svi podržati ovo bez podjele na privatni i javni sektor. I prije godine kada je izbila pandemija se nije dijelilo na privatni i javni'', smatra ministar financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je  komentirao i izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji smatra da je u izradi ovog dokumenta trebalo savjetovati s oporbom rekavši da smo mi jedna od rijetkih EU zemalja koja je taj dokument u ranoj fazi stavila u javnu raspravu, prezentirala socijalnim partnerima i u konačnici stavila na plenarnu raspravu u Saboru. Poručivši da su se konzultirali s onima s kojima je to bilo potrebno.

Uskoro opširnije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo