pomoć ratnim invalidima / Ministar Medved u Ogulinu i Karlovcu predao ključeve stanova dvojici branitelja i jednoj udovici

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U uređenje tri stana, koje je Ministarstvo hrvatskih branitelja preuzelo od Ministarstva obrane, uloženo je 274 tisuće kuna

9.3.2017.
20:57
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved predao je u četvrtak u Ogulinu i Karlovcu ključeve stanova dvojici hrvatskih branitelja i udovici hrvatskog branitelja s liste prvenstva stambenog zbrinjavanja.

U Ogulinu je stan dodijeljen 40-postotnome ratnom vojnom invalidu, bivšem pripadniku 2. gardijske brigade i samohranom ocu trojice sinova Gordanu Lipošćaku. U Karlovcu su stanove dobili udovica hrvatskog branitelja Marica Radočaj i hrvatski ratni vojni invalid iz 110. brigade HV-a Davor Žunac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uređenje tri stana, koje je Ministarstvo hrvatskih branitelja preuzelo od Ministarstva obrane, uloženo je 274 tisuće kuna.

Kako je rekao ministar Medved, prije godinu i pol bilo je oko 12.500 neriješenih zahtjeva za stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želimo nikakav nadstandard ni bilo koji oblik popusta u društvu, ali ipak braniteljska populacija i stradalnici Domovinskog rata stup su ovog društva i najčvršći temelj naše domovine", rekao je ministar.

Zahvalio je Vladi što je osigurala dodatnih 50 milijuna kuna za program stambenog zbrinjavanja, zahvaljujući čemu je 2017. godine planirano stambeno zbrinjavanje 550 hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj plan obuhvaća i dodjelu 150 stanova, osiguranje 240 stambenih kredita, rekao je ministar Medved.

Kao posebno važan potez, istaknuo je početak planirane organizirane izgradnje 108 stanova u Dubrovniku, 24 stana u Imotskom i pripremu izgradnje 19 stanova u Kutini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vode se, rekao je ministar Medved, i pregovori s Hrvatskom poštanskom bankom o povoljnim kamatnim stopama za kreditiranje hrvatskih branitelja, a pohvalio je i odziv ministarstava i tijela državne uprave koji su svoje stambene jedinice koje se dugo nisu upotrebljavale dali na raspolaganje Ministarstvu hrvatskih branitelja za program stambenog zbrinjavanja.

Zahvaljujući tome, samo u prva dva mjeseca 2017. godine stambeno je zbrinuto 68 hrvatskih ratnih vojnih invalida, a doda li se tome i 2016. godina, stambeno su zbrinuta 473 hrvatska ratna vojna invalida i člana obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Medved smatra kako to jamči da će se za nekoliko godina riješiti i preostalih 11.159 zahtjeva za stambeno zbrinjavanje, koliko je zaprimilo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo