Jer to je pomorsko dobro / Ministar otkrio: Bivši general Čermak izgubio na sudu, država će u posjed Marine Zadar 'pokušati ući mirnim putem'

Image
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Početkom 2020. godine marina je trebala biti vraćena Ministarstvu mora. No, Čermak ulaže žalbu, koja je, sudeći prema novoj izjavi ministra, odbijena

24.1.2022.
15:29
Dino Stanin/Pixsell
VOYO logo

Ministar Oleg Butković otkrio je danas za posjeta Zadru da je spor između Tankerkomerca i Republike Hrvatske oko Marine Zadar pravomoćno gotov nakon desetak godina.

Izjavu iz Zadra ministra mora, prometa i infrastrukture prenio je Morski.hr:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon svih pravomoćnih postupaka koji su se dogodili u vezi Marine Zadar, mi ćemo u suradnju s Državnim odvjetništvom krenuti u pravnu proceduru ulaska u posjed. Razgovaramo s DORH-om o tome i pokušat ćemo to napraviti mirnim putem. Nadam se da će biti razumijevanja jer to su sada pravomoćne presude."

Ministarstvo je prije osam godina raspisalo natječaj za novu koncesiju za Marinu Zadar, ali do danas natječaj nije okončan, niti je poništen. Na pitanje kad bi se to moglo dogoditi, Butković je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
suđenje za ratni zločin /

Čermak: O Gruborima znam samo ono što mi je Sačić rekao

Image
suđenje za ratni zločin /

Čermak: O Gruborima znam samo ono što mi je Sačić rekao

"Kad uđemo u posjed, u razgovorima s DORH-om ćemo vidjeti koje je najpametnije rješenje za natječaj za dodjelu koncesije nad marinom koji je ušao u osmu godinu od otvaranja ponuda."

Tankerkomerc je u spor s državom ušao tvrdeći da je temeljem dugogodišnjeg posjeda, korištenja i ulaganja, ta tvrtka ujedno vlasnik marine. Tvrtki to osporavaju nacionalne vlasti po osnovi da je riječ o pomorskom dobru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tankerkomerc je u međuvremenu preuzeo bivši general Ivan Čermak, izgubio je presudu i početkom 2020. godine marina je trebala biti vraćena Ministarstvu mora. No, Čermak ulaže žalbu, koja je, sudeći prema novoj izjavi ministra, očito odbijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo