bez prethodne odluke hrvatske Vlade / Ministar pomorstva imenuje nove državne menadžere: danas smjena uprava HAC-a, HC-a i HŽ infrastrukture

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Danas bi uprave triju državnih tvrtki, a riječ je o Hrvatskim cestama, Hrvatskim autocestama i HŽ Infrastrukturi, trebale biti smijenjene, i to bez prethodne odluke hrvatske Vlade

31.5.2016.
8:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Prema neslužbenim informacijama, u narednih nekoliko tjedana mogle bi uslijediti i druge smjene u državnim tvrtkama i to po ubrzanoj proceduri, piše Novi list.

Pritom ostaje upitno hoće li se uopće provoditi javni natječaji za izbor državnih menadžera, rješenje za kojeg su se ustrajno zalagali u Mostu, dok su u HDZ-u bili skloni i drugim opcijama. Dogovor je načelno bio da će se ovakve odluke usuglašavati u Vijeću za suradnju Mosta, HDZ-a i ostatka Domoljubne koalicije, ali to Vijeće ne funkcionira već dulje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas bi uprave triju državnih tvrtki, a riječ je o Hrvatskim cestama, Hrvatskim autocestama i HŽ Infrastrukturi, trebale biti smijenjene, i to bez prethodne odluke hrvatske Vlade.

Navedene tvrtke nalaze se u resoru ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Novi list neslužbeno doznaje, s dužnosti člana Uprave Hrvatskih cesta bit će opozvan Nenad Maljković, umjesto kojeg bi trebao biti imenovan Josip Škorić, koji je bio član Uprave HC-a u razdoblju 2008.-2011., te predsjednik Uprave tijekom 2011. godine.

U Upravi Hrvatskih autocesta već je neko vrijeme na odlasku Davor Mihovilić, koji je dao ostavku iz osobnih razloga. Sada bi na njegovo mjesto trebao doći Josip Draženović, koji je dosad bio predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Naplata i održavanje (HAC ONC). Ta kadrovska promjena znači da bi jedini predstavnik Uprave HAC ONC-a trebao ostati Boris Huzjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velike promjene slijede i u HŽ Infrastrukturi, gdje će ministar smijeniti kompletnu tročlanu Upravu, predsjednicu Renatu Suša, te članove Uprave Ivana Vukovića i Željka Kopčića. Na dužnost predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture dolazi Ivan Kršić, i to s mjesta predsjednika Uprave građevinske tvrtke Hidroelektra. Paralelno bi trebala biti provedena smjena i imenovanje Nadzornog odbora HŽ Infrastrukture, dodaje Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo