kome se bliži kraj? / Ministarska križaljka u izradi!: Ministrica Brnjac premijeru za rođendan donijela tortu koju je dobila od SDP-ova župana

Oporba smatra da rekonstrukcija nije dovoljna

8.4.2022.
22:21
VOYO logo

Povodom svog rođendana premijer nije darovao javnost informacijama o rekonstrukciji Vlade. Kadrovska križaljka još je u izradi, a svoja premišljanja Andrej Plenković, navodno, krije i od najvjernijih suradnika.

No, za rođendan je darove primao. Na sjednicu Vlade jedna je ministrica donijela tortu za čiji je recept inspiracija bila ljubav Ane Katarine Frankopan i Petra Zrinskog. I baš kada je mislio da je to ministričina gesta, premijera je dočekalo iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova afera na pomolu: ministrica Brnjac je na sjednicu Vlade došla s tortom. Lijepa gesta, reklo bi se, kad se zna da je baš danas premijerov 52. rođendan.

No, RTL otkriva: istu tortu je nešto ranije Nikolina Brnjac dobila od Zlatka Komadine, SDP-ova župana primorsko-goranskog. Je li se ministrica planirala umiliti premijeru u turbulentnim vremenima slaganja nove ministarske križaljke ili se, darujući mu tortu inspiriranu ljubavlju Ane Katarine Frankopan i Petra Zrinskog koju je i sama dobila na dar od političkog protivnika, svrstala među brojne kolege neizvjesne sudbine? I dok je premijer pokušao doznati pozadinu priče, ministri su se ograđivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
na raspolaganju premijera /

Bačić: 'Rekonstrukcija Vlade nema veze s Mostovim zahtjevom za smjenom Ćorića, Miloševića i Aladrovića'

Image
na raspolaganju premijera /

Bačić: 'Rekonstrukcija Vlade nema veze s Mostovim zahtjevom za smjenom Ćorića, Miloševića i Aladrovića'

"U korizmi sam se odrekao slatkoga. Još par dana pa trpim. To je veliko odricanje što se mene tiče", kazao je Zdravko Marić (NEZ.), ministar financija.

A koga će se premijer odreći nakon korizme? Malo riječi i od onih koji vjerojatno broje zadnje dane u Banskim dvorima.

„Mislim da je premijer rekao zaista u proteklih deset, petnaest dana apsolutno sve o tome pa kad bude više informacija, ja sam siguran da ćete vi prvi znati“., kazao je Josip Aladrović (HDZ), ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li on možda nekoga predložiti, odgovorio je: „Mislim da sam vam odgovorio na ovo pitanje“.

No, moglo bi se dogoditi da ministre koje planira razriješiti prije toga premijer mora braniti očitovanjem Vlade na Mostovu inicijativu o smjeni ministara Ćorića, Aladrovića i Miloševića. Rok ističe idućeg tjedna, kada nema sjednice Sabora pa ni rekonstrukcija nije moguća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče naših inicijativa, vidite da su one zakomplicirale život Plenkoviću. Vama je Branko Bačić najavljivao da će do Uskrsa doći rekonstrukcije, sada se najavljuje da će doći nakon Uskrsa", izjavio je Nikola Grmoja (MOST), saborski zastupnik.

Rekonstrukcija će se dogoditi kad i kako to premijer odluči, ponavlja Bačić, i dodaje da će se  procedura o inicijativi ispoštovati početkom idućeg tjedna.

"U tom odgovoru će se predsjednik Vlade očitovati o prijedlogu za pokretanje pitanja odgovornosti trojice ministara. To je jedna dimenzija i jedna dinamika koju ja ne bih vezivao za već prije toga najavljenu rekonstrukciju Vlade", poručio je Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

No, rekonstrukcija nije dovoljna, smatra oporba.

"Mi smo u tom smislu, zajedno s drugim klubovima oporbe, uputili zahtjev za raspuštanjem sabora i za vraćanje mandata građanima jer smatramo da se ova i ovakva Vlada ne da rekonstruirati", kaže Sandra Benčić (MOŽEMO!), predsjednica Kluba zeleno-lijevog bloka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dok o smjenama cijelog niza ministara premijer sam odlučuje, neki nezamjenjivi su dosad nekoliko puta signalizirali da bi sami napustili Vladu.

"Sve u svoje vrijeme, kada se bude nešto više znalo, onda će predsjednik Vlade stati pred javnost i sve to pojasniti. Sve čete čuti na vrijeme“, poručuje ministar Marić.

Možda su se neki konkretniji planovi skrojili uz tortu, ako im ova SDP-ova nije prisjela.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo