prionuli poslu / Ministarstvo objavilo stroga pravila i uvjete za provjeru potpisa u sigurnosnoj sobi APIS-a

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Oni koji se odluče na provjeru će prvo morati potpisati izjavu kojom će se obvezati na zaštitu osobnih podataka potpisnika inicijativa

19.10.2018.
21:05
Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo uprave jučer je poslušalo uputu premijera Andreja Plenkovića i prionulo izradi obrasca i tehničkih uvjeta po kojima će svi koji to žele moći naknadno provjeriti potpise za referendumske inicijative "Istina o Istanbulskoj" i "Narod odlučuje".

U Ministarstvu uprave kažu da će obrasce i uvjete objaviti uskoro, a neslužbeno se može čuti da će oni koji se odluče na provjeru prvo morati potpisati izjavu kojom će se obvezati na zaštitu osobnih podataka potpisnika inicijativa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavljanje pitanja članovima povjerenstva

U APIS-ovu sigurnu sobu se neće smjeti unijeti mobitele, olovke te bilježnice, a moći će se provjeriti potpisi koje je povjerenstvo proglasilo nevažećima. Također, moći će se postaviti pitanje članovima povjerenstva ako postoje nejasnoće oko odbačenog potpisa. 

Inicijativama smeta što je Vlada oko 40 tisuća potpisa proglasila nevažećima bez posebne specifikacije, trpajući ih sve u skupinu nečitkih. U inicijativi "Istina o Istanbulskoj" izračunali su i da je Vladino povjerenstvo svaki potpis u prosjeku provjeravalo samo 11 sekundi, što smatraju prekratkim, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo