zlonamjerno i maliciozno / Ministarstvo oštro po Nacionalu: 'Namjera je diskreditacija ministra; nije komunicirao s Vargom'

Image
Foto: Pixsell/Josip Regović

Ministarstvo demantira Nacional: 'Namjera teksta je diskreditirati ministra Aladrovića; to je zlonamjerna i maliciozna neistina'

30.7.2019.
13:56
Pixsell/Josip Regović
VOYO logo

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava (MRMS) demantiralo je u utorak informacije objavljene u tjedniku Nacional zaključivši da je tekst u kojem se tvrdi da je ministar Josip Aladrović upleten u aferu SMS napisan s namjerom diskreditiranja novog ministra.

U reakciji na novinarski tekst tjednika Nacional, iz Ministarstva rada su poručili kako je tvrdnja da je ministar Aladrović sređivao mirovinu bivšem policijskom informatičaru Franji Vargi, kao protuuslugu za špijuniranje zaposlenika HZMO-a, "zlonamjerna i maliciozna neistina konstruirana bez i jednog dokaza".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Informacija koja se navodi već na naslovnoj stranici tjednika kako je "novi Plenkovićev ministar Vargi sređivao mirovinu" je zlonamjerna i maliciozna neistina konstruirana bez i jednog dokaza. Uvidom u evidenciju HZMO-a, vidljivo je da Franjo Varga nikada nije niti pokretao postupak pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za ostvarivanje prava na mirovinu", navode iz ministarstva.

U Nacionalovom članku objavljen je i screenshot naslova e-maila koji je navodno Varga poslao Aladroviću prošle godine, koji, prema pisanju Nacionala, dokazuje da je Aladrović od Varge, dok je bio na čelu HZMO-a, naručio špijunažu svojih zaposlenika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ministarstvu tvrde da je poruka elektroničke pošte koja je navodno upućena na službenu adresu tadašnjeg ravnatelja HZMO-a Aladrovića ne predstavlja nikakav dokaz, osim toga da je netko s lažnog profila uputio poruku na službeni pretinac Aladrovića na što on nije mogao utjecati. Dodaju da sadašnji ministar Aladrović na tu poruku nije odgovarao, odnosno da nije uspostavljao dvosmjernu komunikaciju.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi navodi oko tobožnje intenzivne komunikacije ministra Aladrovića i Franje Varge su neistiniti s obzirom da se ne poznaju niti su ikada komunicirali. Slijedom toga konstrukcija kako je "Aladrović od Varge“ tražio da "špijunira Aladrovićeve protivnike i kritičare iz Zavoda“ je potpuno netočna i zlonamjerna", smatraju u ministarstvu.

Objavljeni tekst sadrži niz neistina, dodaju, a način na koji je pisan, uključujući i sam naslov, u konačnici daje potpuno pogrešnu sliku, očito s namjerom diskreditiranja Josipa Aladrovića kao novog ministra rada i mirovinskog sustava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjednik Nacional u utorak je objavio da je ministar Aladrović važan protagonist afere SMS te da postoje snažni dokazi da je od Varge, prvoosumnjičenog u toj aferi, tražio špijuniranje zaposlenika HZMO-a.

Objavljen je i dokaz o postojanju e-maila čiji je naslov "Oni koji pišu protiv vas su vam najbliži suradnici" koji je Varga uputio Aladroviću dok je bio na čelu HZMO-a. Također, tjednik piše kako je sadašnji ministar prošle godine intenzivno komunicirao s Vargom te da je radio na sređivanju Vargine mirovine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo