KUJUNDŽIĆ PONOVNO U FOKUSU / Ministarstvo potvrdilo: 'Ministar je obaviješten da se u zdravstvenim ustanovama provode izvidi'

DORH, USKOK i policija pokrenuli su izvide u slučaju bivšega ministra zdravstva Milana Kujundžića

19.2.2020.
20:52
VOYO logo

DORH, USKOK i policija pokrenuli su izvide u slučaju bivšega ministra zdravstva Milana Kujundžića. Počelo je na temelju medijskih natpisa o Kujundžićevoj imovini, a u fokusu je njegova kuća u Markuševcu, kupljena od tvrtke u vlasništvu supruge. Provjerava se navodno i poslovanje u Kliničkoj bolnici Dubravau doba dok je ondje bio ravnatelj. Kujundžić tvrdi da je žrtva hajke.

Ima li išta sporno u gradnji Dnevne bolnice za gastroenterologiju koja je otvorena prije četiri mjeseca u KB-u Dubrava, pokušavaju otkriti istražitelji USKOK-a. Provode i izvide oko javne nabave u vrijeme dok je bivši ministar Milan Kujundžić ondje bio ravnatelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvidi počeli prije Kujundžićeve smjene

U bolnici o svemu šute. Ravnatelj ne želi davati izjave, no kako neslužbeno doznajemo istražitelji su ovdje bili prije desetak dana te su među ostalim obavili i razgovore s nekoliko zaposlenika. Prema informacijama Jutarnjeg lista izvidi su počeli prije Kujundžićeve smjene, nakon medijskih otkrića o njegovoj imovini. U fokus je opet došla priča iz 2008. kada je bolnica Dubrava imala milijunske ugovore s Nevenom Mrkšom, kako tvrde u Jutarnjem, zastupnikom tvrtke Olympus, Kujundžićevim susjedom, čije su supruge surađivale u poslu s nekretninama.

VEZANI ČLANAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je, KB Dubrava je od firme Olympus, a ne od Nevena Mrkše, kupovala reagense za biokemijski laboratorij i potrošni sanitetski materijal u skladu sa zakonskim odredbama. KB Dubrava, kao i 90 posto bolnica u zemlji i svijetu, koristi endoskopski i potrošni materijal firme Olympus, a ne Nevena Mrkše", tvrdi Kujundžić o ugovorima. 

"Olympus nije prodavao svoje proizvode Mrkšinim tvrtkama"

Iz Olympusa nam poručuju da Mrkša ne radi za njih još od 2013. "Poslovanje tvrtke Olympus u skladu je sa svim svjetskim standardima i etičkim propisima koje slijede proizvođači medicinske opreme pa su tako i u Republici Hrvatskoj naši poslovni procesi transparentni i podložni strogim pravilima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neven Mrkša nije zaposlen u Olympusu od 20. svibnja 2013., a ovim putem, s obzirom na medijske napise, želimo dodatno naglasiti kako Olympus nije bio ni u kakvim poslovnim odnosnima niti je prodavao svoje proizvode tvrtkama u vlasništvu Nevena Mrkše ili tvrtkama kojima je on bio zastupnik ili prokurist. 

Vjerujemo da će istraga potvrditi rezultate naše interne istrage, odnosno činjenicu da je Olympus poslovanje u Hrvatskoj uvijek provodio po najstrožim standardima", poručuju iz Olympusa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kujundžić najavljuje da će zatražiti pravnu, ali i policijsku zaštitu

Predmet izvida su i svi ugovori s Mrkšinom tvrtkom Smart Medical, koja je osnovana 2016., dva mjeseca nakon što je Kujundžić postao ministar. Prema izvorima Jutarnjeg provjerava se i je li bivši ministar vlasnik kafića u bolnici u kojoj sada radi. 

"Odbacujem svaku povezanost s vlasništvom predmetnog kafića i vlasništvom nad firmom koja je u zakupu", poručuje Kujundžić o kafiću u KB Dubrava. U USKOK-u ne žele potvrditi provode li izvide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznajemo kako su istražitelji bili i u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje se tražila dokumentacija o poslovanju s određenim tvrtkama. Kujundžić najavljuje da će zbog svega zatražiti pravnu, ali i policijsku zaštitu.

"U zdravstvenim ustanovama provode se izvidi"

Iz Ministarstva zdravstva potvrđuju da su upoznati s provedbom izvida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo zdravstva upoznato s činjenicom da se u zdravstvenim ustanovama provode izvidi ovlaštenih državnih tijela, o čemu je ministra obavijestio ravnatelj te zdravstvene ustanove. O detaljima i rezultatima radnji koje se provode Ministarstvo  zdravstva za sada nema saznanja", stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo