više ne smije podučavati djecu / Ministarstvo potvrdilo: profesor s optužnicom iz Bjelovara, kojeg je otkrio RTL, suspendiran iz škole

Image
Foto: RTL

Naša priča pokrenula je i Ministarstvo obrazovanja pa je tako ministrica Blaženka Divjak zatražila inspekcijski nadzor zbog dotičnog profesora

21.5.2018.
15:05
RTL
VOYO logo

RTL-ova priča o profesoru povijesti, koji usprkos potvrđenoj optužnici za spolno zlostavljanje djece mlađe od 15 godina i dalje radi u nekoliko škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije, dobila je pozitivan nastavak.

Naša je priča potaknula i Ministarstvo obrazovanja da pokrene istragu. Tako je ministrica Blaženka Divjak zatražila inspekcijski nadzor zbog dotičnog profesora, a  danas iz Ministarstva javljaju da je pedofil suspendiran iz škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je od Gimnazije Daruvar zaprimilo potvrdu Državnog odvjetništva da je protiv navedenog učitelja pokrenut kazneni postupak te je sukladno dobivenim informacijama, žurno obavijestilo preostale poslodavce - škole u kojima je navedeni učitelj zaposlen da žurno postupe sukladno Zakonu.

"S obzirom da je riječ o kaznenom postupku radi optužbe za kazneno djelo koje je člankom 106. stavkom 1. i 2. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj propisano kao zapreka za rad u školskoj ustanovi, Ministarstvo je pozvalo Škole da žurno postupe u skladu s obvezom iz članka 106. stavka 5. istog Zakona, a kojom je propisana obveza udaljenja takvog radnika od obavljanja poslova", stoji u priopćenju Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo