nakon afere / Ministarstvo smijenilo Nosić, ali ona i dalje dolazi na posao: 'Općina Lovreć normalno funkcionira'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, lovrec.hr

Ona je po sili zakona izgubila funkciju nakon odjave prebivališta zbog kupnje stana iz programa poticane stanogradnje u Zagrebu

19.2.2020.
8:45
Ivo Cagalj/PIXSELL, lovrec.hr
VOYO logo

Anita Nosić i dalje je načelnica općine Lovreć, iako je Ministarstvo uprave potvrdilo da joj mandat službeno prestao 7. veljače.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je po sili zakona izgubila funkciju nakon odjave prebivališta zbog kupnje stana iz programa poticane stanogradnje u Zagrebu te dobivanja subvencioniranog APN-ova kredita.

''Načelnica dolazi na posao, naša Općina funkcionira, računi se plaćaju, poslovi idu dalje, rade i naši komunalni djelatnici i viši referent za komunalne poslove, također i voditeljica i koordinatorica programa “Zaželi” koje su ujedno ovlaštene i za provođenje ostalih projekata u općini. Čekaju se daljnje upute od Ministarstva uprave za ovu nastalu situaciju'', stoji u dopisu Općine Lovreć redakciji Slobodne Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u Zakonu o lokalnim izborima, u članku 80., “Prestanak mandata”, u stavku 1. pod rednim brojem 4. piše: “Ako mu prestane prebivalište s područja jedinice, danom prestanka prebivališta” prestaje i mandat.

Znači, načelnica Anita Nosić, koja je tu profesionalnu funkciju preuzela 23. svibnja 2017. godine, prema dostupnim podacima, odjavila je prebivalište u Lovreću 11. prosinca 2018. godine i prijavila se u Zagreb sve do 10. lipnja 2019., odakle se opet vratila u Lovreć, na adresu u Nosićima – po Zakonu o lokalnim izborima automatizmom gubi tu dužnost, premda Ministarstvo uprave taj datum piše 7. veljače 2020. godine, kada su doznali za ovu aferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike