kršenje pravilnika / Ministarstvo utjeralo studentima strah u kosti: 'Kazna za preprodaju soba u domovima je do 5 godina zatvora'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Iako su studenti svjesni kako je kupoprodaja studentskih soba ilegalna i da se time krši Pravilnik, mnogi studenti to rade i otvoreno o tome pričaju

7.9.2018.
9:58
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Praksa prodavanja i kupovanja soba u studentskim domovima već je godinama ustaljena u Hrvatskoj, no nakon novih informacija koje je Srednja.hr prikupila iz Ministarstva znanosti i obrazovanja mogli bi imati razlog više za brigu. 

Iako su studenti svjesni kako je kupoprodaja studentskih soba ilegalna i da se time krši Pravilnik, mnogi studenti to rade i otvoreno o tome pričaju, no iz Ministarstva ističu da ovakva praksa podliježe Kaznenom zakonu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo znanosti i obrazovanja ističe kako su subvencijske prevare podložne članku 258. Kaznenog zakona te ukoliko se provjerama utvrdi da je student/ica dao/la neistinite podatke s ciljem ostvarivanja prava na subvenciju, studentski centri dužni su po službenoj dužnosti podnijeti prijavu nadležnim tijelmima", odgovorili su iz MZO-a na upit portala Srednja.hr. 

U članku koje Ministarstvo spominje piše da se takve prijevare kažnjavaju zatvorom od šest mjeseci do pet godina, a uz davanje netočnih ili nepotpunih podataka, kažnjava se i onaj tko propusti obavijestiti davatelja državne potpore (u ovom slučaju SC) o promjenama važnim za donošenje odluke o državnoj potpori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo