JEDNOGODIŠNJA EDUKACIJA / Ministarstvo zdravstva najavilo program usavršavanja mladih liječnika: 'Potaknuti smo konstruktivnim komentarima'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Beroš naglašava da je u tijeku proces izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, koji uz primarnu zdravstvenu zaštitu, obuhvaća cijeli zdravstveni sustav

4.8.2022.
10:41
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo zdravstva objavilo je priopćenje o Nacionalnom programu usmjerenom prema osnaživanju i usavršavanju mladih liječnika.

Žele uvesti mladim liječnicima nakon završetka studija "jednogodišnje programe pod mentorstvom u obiteljskoj medicini, hitnoj medicini, javnom zdravstvu ili kombinaciji programa po vlastitom izboru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Vili Beroš dodaje da je prijedlog potaknut zbog konstruktivnih komentara i prijedloga studenata medicine završnih godina, iskustvima liječnika, iskustvima i rezultatima koje je polučio do sada.

Image
sastanak u ministarstvu /

Nakon sastanka s Berošem Hrvatska liječnička komora prihvatila rokove za rješavanje zahtjeva liječnika

Image
sastanak u ministarstvu /

Nakon sastanka s Berošem Hrvatska liječnička komora prihvatila rokove za rješavanje zahtjeva liječnika

Dodatna prednost jednogodišnjeg Nacionalnog programa je posebno bodovanje za dobivanje specijalizacije, ovisno o vrsti programa koji je mladi liječnik prošao, a edukacije koje prolazi kroz program neće ići na teret liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednogodišnja edukacija mladih liječnika više je nego dobrodošla inicijativa u zdravstvenom sustavu jer time dobivaju dodatno iskustvo, širinu i samouvjerenost u svom radu koje je presudno u liječenju naših pacijenata", tvrdi ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, dr. Marko Rađa.

Beroš naglašava da je u tijeku proces izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, koji uz primarnu zdravstvenu zaštitu, obuhvaća cijeli zdravstveni sustav te se u skorašnje vrijeme očekuje upućivanje u javnu raspravu kao i njihovo usvajanje do kraja godine, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na našoj listi prioriteta je i uređenje regulative rada između javnog i privatnog sustava te novi model upravljanja ljudskim resursima", objašnjava Beroš navodeći da je u tijeku proces izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, koji uz primarnu zdravstvenu zaštitu, obuhvaća cijeli zdravstveni sustav, te se u skorašnje vrijeme očekuje upućivanje u javnu raspravu kao i njihovo usvajanje do kraja godine.

Cijelu ideju podržali su i dekani Medicinskih fakulteta u Zagrebu i Osijeku, prof. Slavko Orešković i prof. Ivica Mihaljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo