ubrzavaju / Ministri o petrinjskoj obnovi: 'Ovo proljeće imat ćemo veliko gradilište, sredstva su osigurana'

Image
Foto: screenshot

Novi ministar Paladina zamolio za mjesec dana 'uhodavanja' i rekao da je svjestan da građani traže da budu konkretni

12.3.2022.
12:34
screenshot
VOYO logo

Ministar Tomo Medved dao je danas izjavu vezanu uz obnovu od petrinjskog potresa. 

"Ni u jednom trenutku proces obnove nije zaustavljen ni doveden u pitanje, sljedeći tjedan imat ćemo izvođače za gradnju prvih višestambenih zgrada. Ovaj dan iznimno važan za ministra Paladina koji je prvi put nazočio Stožeru, uvjeren sam da će doprinijeti dodatnoj obnovi Banovine", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Paladina, novi ministar graditeljstva također je izjavio da treba malo vremena prije nego iznese konkretne rokove obnove.

"Imenovan sam prije manje od tri dana, do mene bilo bi neodgovorno da sada dajem bilo kakve konkretne rokove. ne mogu se osvrtati na prošlost. Pun entuzijazma, danas još više, svaki dan zadnja tri dana koja traju po 15 radnih sati počeli smo s rješavanjem pojedinačnih operativnih prepreka. Potpuno mi je jasno da građani, pogotovo oni koji su u zamjenskim objektima, da mi ne mogu dati sto dana ali je razumno da zatražim neki period mira, mjesec dana, da bih mogao reći konkretne radove i brojke", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević o istrazi, je li mu teret, i je li možda bolje da se povuče dok se stvar ne razjasni, rekao je: 

"To je načelno ispravan stav koji podržavam. Smatram da nisam kriv, ali da će se to određivati pred institucijama. O političkoj odgovornosti, sve u svoje vrijeme."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O kontejnerima i ljudima koji u njima žive, ministar Medved je izjavio:

"Nije jednostavno jedan sat provesti, ali preduvjet za obnovu je imati projekt. Imamo 43 firme koje rade na obnovi obiteljskih kuća, u financijskom svjetlu imamo gotovo pola milijarde kuna raspisanih javnih poziva. Idućih tjedan imat ćemo izvođače 10 potpuno novih zgrada, tome su prethodili izmjene prostornih planova, niz aktivnosti, veliki su to odrađeni poslovi. Ovo područje će nakon toga ovo proljeće biti veliko gradilište. Sredstva su osigurana. Postupci javne nabave su iza nas. Pozivamo građane na još malo strpljenja. Vlada je prisutna, bez obzira na sve izazove". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo