RADNICIMA STATUS SLUŽBENE OSOBE / Ministrica Bedeković: 'Do 30. rujna svi centri trebaju osigurati zaštitu detektorima metala'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSEL

Bedeković je najavila i ostvarivanje statusa službene osobe za socijalne radnike, ali i za sve druge stručne radnike u sustavu

29.8.2019.
10:48
Davor Puklavec/PIXSEL
VOYO logo

Do 30. rujna svi centri za socijalnu skrb trebaju osigurati zaštitu detektorima metala te proširenje ovlasti zaštitara, najavila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković na sastanku s ravnateljima svih centara za socijalnu skrb i voditeljima njihovih podružnica.

Ovotjednim sastankom s ravnateljima svih centara za socijalnu skrb i voditeljima njihovih podružnica Bedeković je počela hitnu seriju sastanaka sa čelnicima institucija u sustavu kako bi se upoznala s njima te im predstavila paket aktivnosti kojima je cilj zaštititi socijalne radnike i omogućiti im da kvalitetno obavljaju svoj posao, priopćeno je iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bedeković je najavila da idući mjesec kreće implementacija niza zaštitnih mjera koje će omogućiti da socijalni radnici svoj posao obavljaju sigurno, kompetentno i bez straha.

Do 30. rujna svi centri trebaju osigurati zaštitu detektorima metala te proširenje ovlasti zaštitara. Ministarstvo će pratiti i provjeriti implementaciju dogovorenih mjera tehničke i fizičke zaštite zaposlenika te im pružiti daljnju podršku u realizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bedeković je najavila i ostvarivanje statusa službene osobe za socijalne radnike, ali i za sve druge stručne radnike u sustavu.

"Sustav socijalne skrbi može funkcionirati samo i jedino ako socijalni radnici kvalitetno obavljaju svoj posao. Krajnji korisnici socijalnih mjera ovise o tim ljudima i prvi korak je da im osiguramo uvjete za rad. Sve mjere usmjerene su unapređenju položaja socijalnih radnika i ostalih stručnih radnika u sustavu socijalne skrbi, a sve to kako bi socijalni sustav učinili profesionalnijim, bržim i efikasnijim", istaknula je ministrica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bedeković će se u petak, 30. kolovoza, sastati i s ravnateljima domova u sustavu socijalne skrbi kako bi se pobliže upoznala s njima te im najavila paket hitnih mjera koje će Ministarstvo provoditi u sljedećih nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo