STIGLA REAKCIJA / Ministrica kulture u Direktu odgovorila Despotu: 'To što on govori nije istina'

''Ovdje ne govorimo da bi netko zamijenio gospodina Despota u njegovim ulogama, nego da bi ostvario pravo na radno mjesto'', napominje ministrica

4.2.2022.
22:40
VOYO logo

Kazališna drama nije na daskama koje život znače, već se preselila u medije. Da, drama na relaciji Dragan Despot - ministrica kulture - HNK ima novi nastavak. Na optužbe Dragana Despota u RTL Direktu da mu je Ministarstvo odbilo produljiti radni staž dok se njegovim kolegama on produljivao automatizmom, ministrica danas za Direkt odgovara to su neistine - nema iznimaka, a Despot uvijek može raditi honorarno.

''Ovdje ne govorimo da bi netko zamijenio gospodina Despota u njegovim ulogama, nego da bi ostvario pravo na radno mjesto, na zaposlenje, jer u HNK u ugovoru koji potpisuje sa vladom i gradom Zagrebom ima točno određeni broj radnih mjesta i oni mogu nekoga novog zaposlit ako netko otiđe u mirovini, tako da sve ove teze o tome da se automatizmom odobravaju produljenja to jednostavno nije istina, dakle nije istina! Nikome u HNK tijekom ove godine, otkad smo poslali takvu uputu nije odobreno zaposlenje nakon. Između ostalog to je zbog pandemije, međutim u slučaju velikih glumaca, doajena naših, oni će biti angažirani do osadamdesetih, devedesetih, sedamdesetih... do kad mogu glumiti'', rekla je Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo