'Bit će krvi do koljena' / Ministrica Tramišak dobila prijetnje, iz tvrtke Omega Software poručuju: 'Mi smo kolateralna žrtva, riječ je o političkoj igri'

Naslijedila je Gabrijelu Žalac u nezavidnoj ministarskoj fotelji, a danas prima prijetnje. Tko i zašto prijeti Nataši Tramišak trebala bi ipak otkriti policija

23.3.2022.
20:50
VOYO logo

"Bit će krvi do koljena! Provući ćemo te kroz blato!", ovo su prijetnje koje je navodno usmeno, preko posrednika, dobila Nataša Tramišak

"Do mene već mjesecima dolaze neizravne prijetnje, i to sve zbog mojih poslovnih odluka na mjestu ministrice regionalnog razvoja i fondova EU. Posljednju od njih, '...vidim tu će biti krvi do koljena...' prenio mi je jedan gospodin, kojeg ovom prilikom ne bih imenovala, a koji je u Ministarstvu bio u siječnju ove godine", kazala je Tramišak za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovog istupa u medijima, danas ni ona, ni premijer nisu bili dostupni. Zato jest ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Image
nije prijavila nadležnima /

Ministrica regionalnog razvoja tvrdi da prima prijetnje: 'Poruke ne prestaju. Ne osjećam se ugodno'

Image
nije prijavila nadležnima /

Ministrica regionalnog razvoja tvrdi da prima prijetnje: 'Poruke ne prestaju. Ne osjećam se ugodno'

"Policija je ostvarila kontakt i postupa po tom predmetu", kazao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve navodno zato što Tramišak nije produljila ugovor tvrtki Omega Software za upravljanje informatičkim sustavom eFondovi koja je to za Ministarstvo radila godinama, nego je posao dodijelila FINA-i. Iz Omege su, kažu, zatečeni te misle da je riječ o političkoj igri, a oni su kolateralna žrtva.

"Odbacujemo sve navode za koje ne znamo tko ih je, kada i gdje izrekao. Mi kao tvrtka napadnuti smo, ugrožena je naša reputacija i naš ugled. Ne možemo prijeći preko takvih nevjerojatnih konstrukcija. U 7. mjesecu je naša suradnja zaključena i kao takva mi nemamo kontakta s kolegama u Ministarstvu već 10 mjeseci", kazao je Ivica Kujundžić-Lujan, izvršni direktor Omega Softwarea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu priču donio je Nacional pozivajući se na dva visokopozicionirana izvora u HDZ-u i navode kako su lobisti koji su i uputili prijetnje, također iz krugova HDZ-a. Božinović je kazao kako po tom pitanju nema nikakvih političkih predznaka. 

Iz oporbe kažu - ovo je zabrinjavajuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je u najmanju ruku sumnjiva tim više što se u tekstovima spominje da je osoba koja prijeti ministrici posebni savjetnik premijera Andreja Plenkovića", kazao je SDP-ov Peđa Grbin.

"U Hrvatskoj se može ministrima prijetiti i to s nekakvim prijetnjama koje možemo gledati u filmovima koji se bave talijanskom mafijom i nikome ništa", kazao je MOST-ov Nikola Grmoja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čin osuđuju i HDZ-ovi koalicijski partneri.

"Nakon tih polumafijaških vremena Tuđmanovih kad se prijetilo i meni osobno metkom u glavu, službeno od strane tajnih službi. Ako ona to kaže ja sam siguran da govori istinu i da joj sigurno nije ugodno i da je dobro da je prijavila policiji", kazao je Radimir Čačić iz Reformista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacional donosi da se prijetilo i direktoru FINA-e, što su nam iz FINA-e opovrgnuli. Na policiji je sada da utvrdi - što je točno rečeno i iz čijih usta.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo