opomena pred isključenje / Mirando Mrsić i Milanka Opačić ipak nisu izbačeni iz SDP-a!

Glavni odbor je tako potvrdio odluku za koju je na sjednici Predsjedništva glasalo 13 članova, a sudržani su bili Vedran Babić, Bojan Glavašević i Peđa Grbin

30.9.2017.
18:01
VOYO logo

ZAGREB - Glavni odbor SDP-a je na prijedlog Predsjedništva stranke izrekao opomenu pred isključenje Milanki Opačić i Mirandu Mrsiću zbog štete koju su svojim javnim istupima nanijeli stranci, izvijestio je novinare nakon osmosatne sjednice Glavnog odbora njegov predsjednik Erik Fabijanić.

Glavni odbor je tako potvrdio odluku za koju je na sjednici Predsjedništva glasalo 13 članova, a sudržani su bili Vedran Babić, Bojan Glavašević i Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su se odluke Glavnog odbora dezavuirale, ali će od sada tolerancija po tom pitanju biti manja jer je riječ o javnim istupima ljudi koji se bave politikom i vrlo su odgovorni za svaku javno izgovorenu riječ, rekao je.

Pritom je naglasio kako svatko ima pravo na osobni stav, ali onima koji se bave javnim poslom, rekao je, osobni je stav, na žalost, ponekad luksuz. To ne znači cenzuru, nego isključivo odgovorno političko komuniciranje, kazao je Fabijanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je kako mnoge tvrtke i niz stranaka imaju politiku u vezi s tim što i kada se može javno reći. Sloboda govora i mišljenja vrlo je bitna i temeljna za rad svake političke stranke, ali stvar je u tome da do donošenja zaključaka rasprava mora biti iskrena i argumentirana i mora se događati isključivo u tijelima stranke, dodao je. To ne znači da se ne smije imati pravo na vlastiti stav, ali druga je stvar doprinositi destrukciji, što je vrlo ozbiljno i nije dobro, dodao je.

Na upit zašto nisu sankcionirani i ostali koji su javno kritizirali stranku, rekao je da je SDP odlučio osnažiti načela djelovanja koja se tiču javne komunikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako misli da je Peđa Grbin, koji je također javno iznosio kritike, "dobio odgovor pod točkom 1" - naime, pod tom točkom dnevnog reda sjednice Glavnog odbora predsjednik SDP-a dobio je potporu za svoj rad. 

Upitan za pojašnjenje zahtjeva da članovi koji su napustili SDP vrate saborske mandate stranci, Fabijanić je pojasnio da se to odnosi na Tomislava Sauchu i Tomislava Žagara. Rekao je kako zna da je mandat po Ustavu neopoziv i da je riječ isključivo o moralnom činu. Ako su na to zaboravili, rekao je, Glavni odbor će ih pismom na to podsjetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo