'Odgovorne ne brine korupcija' / Mirando Mrsić o aferi švercera oružja: 'To je nedopustivo! Nadređeni trebaju snositi odgovornost'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ocijenio je da novi slučaj korupcije ozbiljno narušava povjerenje u cijeli sustav

22.11.2019.
16:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

HDZ na vlasti znači korupciju u vojsci, policiji i pravosuđu, Hrvatska ima ozbiljan civilizacijski problem, poručio je u petak predsjednik Demokrata Mirando Mrsić komentirajući slučaj vojnih pilota i prijevoza švercera oružja.

Mrsić u priopćenju ističe kako je "nečuveno da MORH dva mjeseca skriva od javnosti aferu šverca oružjem i da, dok priča nije izašla u javnost, nije poduzeto ništa da se počinitelje sankcionira".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je samo još jedan dokaz koliko je Hrvatska ogrezla u korupciju i kako odgovorne u HV-u i Vladi to previše ne brine. Tražim očitovanje vrhovne zapovjednice Oružanih snaga o navedenom slučaju jer za ovakvo stanje u HV-u odgovornost snosi i ona, kaže Mrsić.

Ocijenio je da novi slučaj korupcije ozbiljno narušava povjerenje u cijeli sustav. Svakog dana ove Vlade svjedočimo novim korupcijskim aferama, tvrdi Mrsić, a sad se sve prelilo i na HV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedopustivo je da se ovo događa u sustavu obrane, koji treba biti strogo izoliran od svakog oblika korupcije. Zato tražim i očitovanje zapovjednika Glavnog stožera i preuzimanje odgovornosti nadređenih za ovaj slučaj", kaže Mrsić.

Kako je moguće da za postupke pilota nadređeni nisu znali ili se i to skriva od javnosti? Sve to je težak propust u sustavu i nadređeni trebaju snositi odgovornost za propuste, naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odgovorni ljudi u uređenim zemljama bi zbog ovakvih propusta ponudili ostavke”, poručio je Mrsić i dodao da odgovornost ne možemo očekivati od HDZ-a i na njega naslonjenih kadrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo