britki zastupnik mosta / Bulj ni u RTL-u Danas nije štedio ministra: 'Bilo bi najbolje da Marić podnese ostavku!'

'Ministar Marić sigurno ima kompetencija, ali je činjenica da u najtežim trenucima Hrvatska nije imala ministra financija', kaže Bulj

18.4.2017.
18:50
VOYO logo

Otvoreno kritizira guvernera HNB-a protiv kojeg je napisao i kaznenu prijavu - smatra ga odgovornim za situaciju u Agrokoru. Ne podržava ni ministra financija ZdravkaMarića - također zbog Agrokora.

U RTL-u Danas smo o svemu razgovarali s Mirom Buljem, saborskim zastupnikom Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo što radite i izjavljujete, je li to Vaše osobno mišljenje ili mišljenje Mosta?

"Ovo je stav koji sam iznio prije desetak dana. Mi smo u situaciji gdje je vidljivo da se Agrokor prezadužio, a guverner Vujčić je dozvolio da se bez pokrića podigne 10 milijardi kuna i time je ugrozio čitavo hrvatsko gospodarstvo. Naravno da se sad spašava ono što se može spasiti. A trebaju odgovarati i Ivica Todorić i HNB i svi oni koji su ugrozili stabilnost cijelog gospodarskog sustava. Godinama je to trajalo, dok se prema običnim građanima sasvim drukčije odnose i vrlo brzo reagiraju. Naravno da su u sustavu Agrokora brojni ljudi iz DORH-a, njihova djeca, iz politike, svih stranaka. Naravno da je Todorić dobru mrežu napravio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ovo Vaš osobni stav ili stav Mosta?

"Ovo je moj osobni stav, a Mostu ću predložiti ovo što iznosim u javnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ministar Marić dobar ministar financija?

"Ministar Marić sigurno ima kompetencija, ali je činjenica da u najtežim trenucima Hrvatska nije imala ministra financija. Činjenica je da je poznavao sustav Agrokora, morao je znati za situaciju u Agrokoru. A to je potvrdio i guverner koji je rekao da od 2012. godine svi znaju sve. Dakle, od Milanovića, Lalovca, a poglavito je to morao znati Marić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su znali sve o Agrokoru, zašto samo njega kažnjavate?

"Samo kažem da je ministar koji je morao poznavati situaciju, a HBOR je dao Agrokoru kredit prije par mjeseca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP pokreće opoziv ministra Marić, možda već ovaj tjedan. Kako ćete glasati?

"Odmah da kažem - SDP je jedan od najvećih krivaca, jer Vujčić tvrdi da su svi sve znali. A 2014. godine su slavili kad je kupio Mercator, kad bio početak kraja Agrokora, kad su mu dozvolili da kupi Mercator. SDP to radi zbog populizma. Najbolje bi bilo da ministar Marić da ostavku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova kriza se koristi za političke pozicije uoči izbora - s jedne strane ste u vlasti, a s druge tjerate HDZ u istoj priči u čošak. Jeste li vi fer partner?

"Mislim da smo fer partner i da igramo korektno. Međutim, činjenica je da nije bilo Mosta ne bi se ni znalo za ovu krizu. Da nije bilo Petrova koji je zaustavio davanje sredstava sa svih strana. Dosad su i HDZ-ove i SDP-ove vlade pogodovale Todoriću. Smatram da je Most korektan i znamo kako se Most ponašao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo