Izbori u HDZ-u / Kovač za RTL: 'Prijeti se ljudima u mom stožeru'. Izborno povjerenstvo: 'Suzdržite se od senzacionalističkih izjava'

Kampanja formalno nije ni počela jer se skupljaju potpisi za kandidaturu

20.2.2020.
20:00
VOYO logo

Nakon što se Miro Kovač za RTL požalio na prijetnje prema ljudima u njegovom stožeru jer su se angažirali za opciju promjene,  tvrdi da je prijetnje prijavio, no demantiralo ga je HDZ-ovo izborno povjerenstvo.

"Još jednom pozivamo sve sudionike unutarstranačkih izbora, a poglavito potencijalne kandidate da se suzdrže od senzacionalističkih, netočnih i neutemeljenih izjava koje stvaraju loše ozračje među članstvom HDZ-a i nanose štetu ugledu i političkim interesima stranke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Središnje izborno povjerenstvo koje vodi gospodin Sesvečan, jedan drag čovjek, simpatičan,koji je zamjenik glavnog tajnika HDZ-a, koji je zaposlenik HDZ-a, kako će biti nepristran?!" izjavio je Miro Kovač.

Da Kovač šteti stranci poručuju i iz Plenkovićeva tima, pa se sukobi unutar stranke nastavljaju: "Ovo sve skupa, ove izjave, to ostavlja loš trag, da mi te izbore provodimo na jedan netransparentan način", kazao je Oleg Butković, kandidat za potpredsjednika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Kampanja formalno nije ni počela jer se skupljaju potpisi za kandidaturu, 10500 tisuća za predsjednika i zamjenika i 6500 tisuća za ostale pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za predsjednika, isto tako što se tiče moje kandidature za zamjenika predsjednika prikupljeno je više od duplo potrebitih potpisa. Koliko sam upoznat ista je situacija s kolegama kandidatima za potpredsjednika", kazao je Tomo Medved.

"Meni je drago za stožer Andreja Plenkovića, mi ćemo imati dovoljno potpisa, mi ćemo vrlo brzo završiti process prikupljanja", kazao je Miro Kovač a na pitanje koliko ih ima do sada odgovara da ih ima dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rok je do idućeg petka, a važan je svaki potpis. Iako se Kovač pohvalio potporom obitelji Tuđman, očito nema potporu svih članova.

"Vidite li vi te prijetnje i zastrašivanja? Ne. Vjerojatno je to dio tih poruka koje valjda nekome trebaju dati na važnosti veću a nekima manju", izjavio je saborski zastupnik Miroslav Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milijan Brkić i Davor Ivo Stier posljednjih su dana na terenu, pa jutros nisu bili u Saboru, a unatoč udarcima unutar stranke ima i onih koji kažu: "Bitka je mlaka, nikakva. Nikakva je bitka", rekao je Stevo Culej, saborski zastupnik. Na pitanje da li misli da nema tih prijetnji, zastrašivanja na što upozorava Miro Kovač? Stevo Culej dodaje: "Ja to nisam doživio od nikoga i savjetovao bih da me nitko ni ne zove ni ne spominje". 

Zvanja i dogovora bit će sve više jer službena kampanja počinje u ožujku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo