prekinuo sve špekulacije / Miro Kovač se neće kandidirati za predsjednika HDZ-a: 'To bi dovelo do polarizacije u stranci'

Nešto prije podne Miro Kovač je prekinuo sve špekulacije i rekao kako se neće kandidirati za predsjednika HDZ-a

4.7.2016.
12:00
VOYO logo

Tehnički ministar vanjskih poslova i HDZ-ov međunarodni tajnik Miro Kovač izjavio je u ponedjeljak kako se neće kandidirati za predsjednika stranke, objasnivši kako bi njegova kandidatura dovela do polarizacije u stranci.

Image
vrh stranke u središnjici /

U HDZ-u se sastali ministri: Kovač u podne otkriva hoće li se kandidrati za šefa stranke

Image
vrh stranke u središnjici /

U HDZ-u se sastali ministri: Kovač u podne otkriva hoće li se kandidrati za šefa stranke

"S obzirom na ozračje u stranci i u široj javnosti, moja bi kandidatura dovela do polarizacije unutar HDZ-a. Ja to ne želim, na to nemam pravo. Interesi stranke su ispred mojih osobnih ambicija. Neću se kandidirati za predsjednika i želim da iskoristimo to vrijeme za promidžbu unutar stranke, za pripreme za parlamentarne izbore", rekao je Kovač novinarima ispred središnjice HDZ-a, u kojoj zasjeda Predsjedništvo stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako HDZ mora pobijediti na parlamentarnim izborima, a svoje podupiratelje pozvao da svoj entuzijazam usmjere ka ostvarenju tog cilja. "To je najvažnija stvar i tome ću se i osobno posvetiti", poručio je.

Na pitanje podupire li predsjedničku kandidaturu europarlamentarca Andreja Plenkovića, uzvratio je: "Molim sve svoje prijatelje, sve one koji su me podržavali, koji su me ohrabrivali da se kandidiram, da se usmjerimo na parlamentarne izbore, sada moramo pobijediti. Ako bude samo jedan kandidat, znači da ćemo tog jednog kandidata podržati, to je najvažnija stvar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbacio je tumačenja da ga je netko nagovarao da odustane od kandidature, poručivši kako još od mladosti sam donosi sve odluke, iako ima puno prijatelja s različitim mišljenjima.

Članovi Predsjedništva HDZ-a okupili su se u ponedjeljak u stranačkoj središnjici u pripremi za unutarstranačke i parlamentarne izbore, a nakon sjednice Predsjedništva očekuju se razgovori o eventualnoj izbornoj suradnji s predstavnicima HSP AS-a te sastanak izbornog stožera stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić novinarima je potvrdio kako se ne namjerava kandidirati za predsjedničku funkciju, a Zlatko Hasanbegović, kojega se također spominje kao mogućeg kandidata, poručio je: 'Pustimo to vremenu, pokazat će se".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo