ambiciozni planovi / Mišević se javio sa zagrebačkog aerodroma. Počinje oporavak aviokompanija nakon pandemije? 'Cijene ovise o sigurnosnoj situaciji'

Plan je ponuditi letove iz 15 europskih destinacija i 766 tisuća sjedala u ljetnom periodu

24.3.2022.
20:30
VOYO logo

Ove se turističke sezone očekuje dugo očekivani oporavak avioprijevoza i Croatia Airlines to itekako očekuje, danas su objavili kako planiraju 16 tisuća letova u ljetnoj sezoni, od kraja ožujka do početka listopada. Većinu tog posla bi trebao obaviti najmlađi avion u floti, iz 2020. godine.

Boris Mišević razgovarao je s komercijalnim direktorom Croatia Airlinesa, Slavenom Žabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakako je do oporavka došlo, i taj trende se nastavlja, nakon najveće krize u povijesti zračnog prijevoza koju je uzrokovala ova pandemija. Taj trend se okrenuo i tijekom 2021. smo osjetili taj rast prometa i taj isti trend se nastavio kroz prvi kvartal 2022. godine. Međutim, ono što je bitno istaknuti je da se još nismo približili brojkama iz 2019. godine, gdje naša krovna udruga predviđa da ćemo na te brojke doći tek u zadnjem dijelu 2023., odnosno 2024.", kaže Žabo.

Plan je ponuditi letove iz 15 europskih destinacija, a Žabo kaže da se kompanija planira potvrditi kao bitan dio turističke infrastrukture i osnažiti turistički proizvod. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stavit ćemo tržištu na raspolaganje milijun i 766 tisuća sjedala u tom ljetnom periodu. Povezat ćemo RH s 21 međunarodnom destinacijom", kaže i dodaje da je to najveći broj u postpandemijskom razdoblju te da će imati 41 međunarodnu liniju.

Na pitanje o cijenama karata s obzirom na rast cijena goriva, Žabo odgovara da će te cijene svakako ovisiti o sigurnosnoj situaciji u Europi, ali i o potražnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
borba za putnike /

Butković o dolasku Ryanaira: 'To nije problem, ali kao država ne možemo dozvoliti neravnopravnost'

Image
borba za putnike /

Butković o dolasku Ryanaira: 'To nije problem, ali kao država ne možemo dozvoliti neravnopravnost'

"Cijena karata naprotiv u ovom trenutku nisu poskupile. Mi smo trenutno u promicanju naših novih linija pa su one i nešto niže. Cijene karata ćemo u budućnosti prilagođavati potražnji, kretanju konkurencije i cijenama energenata", kaže.

A građani Splita trenutno mogu koristiti popust na nove destinacije uvedene iz te zračne luke. Slični popusti očekuju i Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo najavili u suradnji s turističkom zajednicom grada Zagreba popust za svih 15 međunarodnih linija kako bi ojačali predsezonu. 30% popusta na sve međunarodne linije tako da u skladu sa ponašanjem tržišta ćemo reagirati pravodobno", kaže.

Za kraj je rekao da će u skladu s popuštanjem mjera Stožera, i Croatia Airlines olabaviti mjeru nošenja maski u avionima, kada za to dođe vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo