Zahvalili Bandiću / Zagrebački zastupnici otvorili novu žičaru: 'Danas Hrvatska postaje Švicarska, Sljeme postaju Alpe'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Istaknuli su da žičara ima tri stanice: Ćorićevu, Miličevićevu i Polovanecovu

31.12.2018.
12:56
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine Matej Mišić (SDP) i Renato Petek (NH-PS) otvorili su novu žičaru na Sljemenu. Nazdravili su šampanjcem i sa skijama i sanjkama ironično podsjetili na obećanje gradonačelnika Milana Bandića. Naime,  Bandić je prošle godine obećao da će na današnji dan konačno otvoriti novu, modernu žičaru.

"S velikim ponosom i zadovoljstvom nakon 4.225 dana možemo vam reći da se danas otvara suvremena žičara. Danas Hrvatska postaje Švicarska, Sljeme postaju Alpe. Moramo posebno zahvaliti dvojici ljudi bez kojih ovo ne bi bilo moguće, gradonačelniku Bandiću, čovjekoljubu i predsjedniku Skupštine Andriji Mikuliću koji je godinama podržavao proračun Zagreba samo da bi ova žičara na vrijeme, danas kako je gradonačelnik i najavio, bila otvorena", poručio je Mišić okupljenim novinarima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petek nije sakrivao svoju sreću zbog otvaranja žičare.  

"Ja sam neopisivo radostan jer sam kao skijaš čuvao skije 12 godina kada je gradonačelnik prvi puta najavio novu žičaru. Danas sam neopisivo radostan što ću moći sjesti u gondolu i spustiti se sa Sljemena", rekao je Petek.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pomoć je zamolio plišanog majmuna. 

"Zamolio sam svog prijatelja majmuna da nas uvede u jedan čaroban svijet gdje postoje osebujni likovi kao što je naš gradonačelnik koji daje obećanja, a koja nitko ne može vidjeti da su se ostvarila. Stoga vas molim da zažmirite i on će vas uvesti u taj svijet čarolije", kazao je Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Mišić i Petek šampanjcem proslavili 'otvaranje' žičare koju je lani najavio gradonačelnik Bandić

Image

Mišić i Petek šampanjcem proslavili 'otvaranje' žičare koju je lani najavio gradonačelnik Bandić

Mišić i Petek su istaknuli kako žičara ima tri stanice nazvane prema zastupnicima koji su u zadnji tren podržali Bandićev proračun - Iliji Ćoriću, Jozi Miličeviću i Miroslavu Polovanecu.

"Prva stanica se zove Ćorićeva, druga Miličevićevo, a treća je vezana za našeg prijatelja zagrepčaneca, Polovanecovo" ironičan je bio Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazdravili su i šampanjcem koji je odležao 12 godina i koji je zasigurno dobar kao i nova zagrebačka žičara. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo