'udar na demokraciju' / 'Mislimo da će perje letiti': Uzburkani duhovi zbog Antikorupcijskog vijeća, HDZ protiv javne sjednice

'Ovo se nije događalo niti u vrijeme Ive Sanadera, niti u vrijeme Ive Sanadera nikome nije palo napamet na ovaj način zabraniti jednom saborskom tijelu da radi svoj posao'

5.10.2022.
20:30
VOYO logo

Uzavrela atmosfera u Saboru dan uoči sjednice Antikorupcijskog vijeća na kojem bi se trebalo govoriti o nezakonitostima u INA-i. Da će biti otkriveni detalji koji bi mogli kompromitirati premijera dao je naslutiti sinoć u RTL-u Danas osumjičenik USKOK-a i bivši šef JANAF-a, Dragan Kovačević.

"Hoće li se saslušanje održati?" Pita se saborska oporba dan uoči najavljenog Antikorupcijskog vijeća. Tvrde da ga HDZ želi zabraniti sazivajući Odbor za Ustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo se nije događalo niti u vrijeme Ive Sanadera, niti u vrijeme Ive Sanadera nikome nije palo napamet na ovaj način zabraniti jednom saborskom tijelu da radi svoj posao", kazao je Peđa Grbin.

Image
prvi intervju nakon pritvora /

Dragan Kovačević EKSKLUZIVNO za RTL: 'Sisačka rafinerija mora se otvoriti! I stari kazan može ispeći rakiju'

Image
prvi intervju nakon pritvora /

Dragan Kovačević EKSKLUZIVNO za RTL: 'Sisačka rafinerija mora se otvoriti! I stari kazan može ispeći rakiju'

Kaže da je to udar na demokraciju. HDZ-ov Branko Bačić odbacuje optužbe da će na sutrašnjem Odboru za Ustav pokušati zaustaviti održavanje Vijeća. No, poručuje kako to tijelo nije ovlašteno nikoga zvati na javno saslušanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi šaljemo poruku svima, koji su pozvani da po zakonu to ne moraju doći. Nisu dužni jer to na što ih se poziva, nije sukladno zakonu pa prema otme tko će tamo doći, odgovarati, tko će doći, kako će odgovarati, to nas ne interesira", rekao je.

No, sumnjivo mu je da će o kriminalu u INI govoriti bivši šef JANAF-a i USKOK-ov optuženik Dragan Kovačević, koji je još jučer u RTL-ovu intervjuu najavio dolazak pred Vijeće. Ondje bi trebao odgovoriti i na pitanje o gašenju sisačke rafinerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je svakom sveta dužnost neka bi trebala kad te pozove neko najviše zakonodavno tijelo u Republici Hrvatskoj da se odazoveš tome pozivu i da odgovoriš na pitanja, koje ti tijelo postavi. blic Dobro, ali nećete otkriti je li premijer tada kazao ministru Ćoriću doista da se mora ugasiti sisačka rafinerija? Ja ću reći sve što me budu pitali i svoja saznanja koja imam oko toga na saborskom odboru i na mjestu gdje to trebam govoriti", rekao je Kovačević.

Na saslušanje su pozvani i premijer Plenković, njegova bivša suradnica Tena Mišetić te bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislimo da će perje letiti, ne samo nakon sutrašnjeg svjedočenja ili iskaza Dragana Kovačevića, koji definitivno nije nevinašce, dakle čovjek vrlo jasno ima optužnicu. Je li to utopljenik, koji će za sobom pokušati povući sve ostale naravno ostaje nam za vidjeti", kazao je saborski zastupnik MOST-a, Ante Kujundžić.

Vijeće neće vidjeti premijera Plenkovića, koji je još ranije poručio kako ne misli doći na saslušanje, koje vodi mostovac Nikola Grmoja i na kojem priča optuženik iz afere JANAF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prije svega čeka se odluka Odbora za Ustav, u kojemu vladajući imaju većinu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo