Štete se gomilaju, a računi rastu / Misteriozno pucanje cijevi 'nabilo' Iločanima račune za vodu do čak 8 tisuća kuna!

Ne, nije stvar u starosti, pucale su i nove, a račune koji se penju i do 8 tisuća kuna dio građana odbija platiti

27.9.2017.
18:49
VOYO logo

Četvrti dan sanira se šteta u pansionu u Iloku. Voda je natopila tepison, utičnice i zid. Pukla je cijev u noći, dok su gosti spavali.

"Cijelo je brdo poplavljeno i probila je voda kod nas, jer to su velike cijevipod velikim tlakom i . Ne saniraju to kako trebaili ne znam. Jednostavno nisam upućen u taj dio , ali znam da se često dešava. Već treći put da su nam sobe u prizemlju potopljene", rekao je Mladen Kuzman, vlasnik Ville Iva u Iloku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok voda nije natopila podrumski zid, Miroslav nije znao da ima problem. I to već drugi put.

"Isteklo je negdje oko 250 kubika vode. Šteta je sanirana, morao sam je sanirati na način da sam promijenio cjelokupni dovodni vod", rekao je Miroslav Janić, Ilok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iločani su na nogama. Štete se gomilaju, računi rastu.

"Sve skupa šteta je prije par mjeseci i sada dvije tisuće i sto kuna. Ja ne mogu raditi, ja sam u mirovini Ja imam 1340 kuna mirovinu, ne mogu platiti", govori Ivica Pavlović, Ilok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku pojedini Iločani plaćaju najskuplju vodu. Zvonku Strahiniću je stigao račun na gotovo osam tisuća kuna. A nagodbe s vodovodom nema.

"Moje mišljenje je da nije došlo do pucanja mojom krivnjom jer svakodnevno dolazi u Iloku do pucanja cijevi, što se dogodilo i mojim prvim susjedima na kućnom broju 13, na kućnom broju 19", rekao je Zvonko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih godinu dana cijevi pucaju kao da su od stakla, a zašto to nitko ne zna. No tragovi popravaka vidljivi su na svakom koraku.

Iako svaki dan pukne jedna do dvije cijevi, u gradu i gradskom vodovodu kažu da stanje nije alarmantno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi u tom sustavu ne možemo, i da hoćemo dodavati ili pumpati dodavati tlak. Ono što mogu kazati je da je na samom dijelu cjevovoda koji su u nadležnosti vodoopskrbnog poduzeća to je da imamo dosta probelma s cijevima s kvalitetom", kazao je Vilim Čuljak, direktor Komunalije Ilok.

"Jedna trećina od te vode koja jeistekla zbog kvara,odnosno puknuća se ne uračunava, odnosno bit će oproštena", govori Josip Kovač, dogradonačelnik Iloka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je samo dio cijene uzalud potrošene vode, kažu građani koji su se naplaćali ne samo popravaka i zamjena cijevi, već i uređenja vodom uništenog prostora.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo