dvije bande lopova / Mjesecima krali po šupama i zgradama i napravili štetu od 330 tisuća kuna

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Lopovski dvojac je na mjesto krađe dolazio automobilom gdje je lomio lokote i brave na šupama, podzemnim garažama i zajedničkim prostorijama odakle je otuđivao bicikle, alat, automobilske gume, glazbene instrumente, plinske boce i alkoholna pića

29.9.2015.
13:58
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

U razmaku od nekoliko dana zagrebačka policija uhvatila je dvije skupine kradljivaca koji su mjesecima iz zgrada, garaža, šupa i automobila krali sve što im se našlo pod rukom - od bicikala i guma do plinskih boca i glazbenih instrumenata, čime su napravili štetu od gotovo 330 tisuća kuna.

U jednom slučaju policija tereti 27-godišnjaka i 53-godišnjaka da su na području Trešnjevke tijekom rujna 2014. i od veljače do lipnja ove godine počinili čak 50 provala, od čega deset u pokušaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopovski dvojac je na mjesto krađe dolazio automobilom. Lomili su lokote i brave na šupama, podzemnim garažama i zajedničkim prostorijama, odakle su otuđivali bicikle, alat, automobilske gume, glazbene instrumente, plinske boce, alkoholna pića i drugo.

Dio predmeta je vraćen oštećenima dok su dio osumnjičeni prodali, izvijestila je u utortak zagrebačka policija, koja štetu u tom slučaju procjenjuje na 170.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom slučaju, koji je razriješen prije dva dana, uhvaćen je 20-godišnjak kojeg policija s dvojicom maloljetnika tereti za više razbojstava, razbojničkih krađa i krađa, ali i protupravno oduzimanje slobode i iznudu.

Istraživanjem je utvrđeno da je 20-godišnjak na području Zagreba od veljače do kolovoza 2015. počinio razbojstvo, četiri drske krađe, 16 teških krađa provaljivanjem, 17 krađa te pet pokušaja teških krađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na meti su im bila dvorišta kuća, stambene zgrade, garaže i automobili iz kojih su krali alat, bicikle, torbice, mobitele i druge predmete. Sumnja se također da je 20-godišnjak s jednim maloljetnikom počinio dva razbojstva, kojeg se tereti da je sam počinio dvije krađe provaljivanjem, razbojničku krađu i tri krađe i s drugim maloljetnikom jednu tešku krađu.

Policija 20-godišnjaka tereti i da je u srpnju ove godine počinio kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode na štetu maloljetnika dok je zajedno s drugoosumnjičenim, od lipnja do kolovoza na štetu istog maloljetnika počinio kazneno djelo iznude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupnu materijalnu štetu nastalu u tim slučajevima policija procjenjuje na 158 tisuća kuna.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike