Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Narušavao javni red i mir?

Mladen je osuđen jer je na svom Facebook profilu napisao: 'Jake snage MUP-a idioti'

Muškarac je podijelio svoje mišljenje na društvenoj mreži, a za to je dobio kaznu

Image

Skoro srušio policajca i projurio na crveno kod Tehničkog muzeja

Foto: CROtv/Facebook
Vijesti.hr/ 29.11.2018. u 16:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mladen (54) iz okolice Koprivnice proglašen je krivim i dobio je kaznu od 50 eura jer je na svom Facebook profilu komentirao video u kojem se osvrnuo na policiju u Zagrebu. 

Napisao je “Jake snage MUP-a idioti”, a to je završilo na sudu. Prema presudi Prekršajnog suda u Koprivnici, Mladen je “8. siječnja 2017. u 09.32 sati na Facebooku narušavao javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika i službe policije jer je objavio komentar na postupanje policijskih službenika s istaknutim porukama uvredljivog sadržaja”. Optužnicu protiv Mladena u ime MUP-a podnijela je Policijska postaja Split, piše Podravski. 

Njegov komentar je objavljen na Facebook profilu Zagrebačke panorame koji je popraćen tekstom "Skoro srušio policajca, projurio na crveno! I to za vrijeme sinoćnje policijske akcije. Lokacija: kraj Tehničkog muzeja u Zagrebu”.

Mladen je pozvan na ročište, ali nije se pojavio jer radi u inozemstvu. U svojoj pisanoj obrani poriče počinjenje prekršaja te se ne osjeća krivim. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naveo je “kako svaki prekršaj mora imati vrijeme i mjesto počinjenja i kontekst, a iz spisa je vidljivo da je prekršaj datiran s danom 8. siječnja 2017., i to za događaj iz 3. rujna 2016. godine”

VEZANE VIJESTI:

Upravo se čita

Image
STELIO SIMCICH

'Zvao sam druge da pomognu, no mislili su na svoje g***ce. Da je netko uskočio, čovjek bi danas bio živ...'

Njegov odvjetnik je kazao kako prekršaj za koji se tereti mora biti počinjen prilikom postupanja policijskih službenika ili u vezi s obavljanjem njihove službe. Kasniji eventulano uvredljivi komentar postupanja može biti samo kazneno djelo uvrede koje se goni po ovlaštenom tužitelju, a to nije MUP. Uvreda je vrjednosni sud o nekome.

"'Jake snage MUP-a nisu uvreda', 'Idioti' može biti uvreda u određenom kontekstu kojom se vrijeđa inteligencija uvrijeđene osobe. To se iz predmeta ne vidi jer kontekst nedostaje", naveo je njegov odvjetnik u obrani pred koprivničkim sudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prekršajni sud je zaključio kako je iz “materijalnih dokaza evidentno da je okrivljenik objavljujući komentar time izrazio svoj stav prema MUP-u i tako javno ponizio i vrijeđao državno tijelo, odnosno službene osobe na koje se odnosio videozapis koji je komentirao”. Presuda je nepravomoćna i na nju se Mladen može žaliti, prenosi Podravski.

Vijesti.hr/ 29.11.2018. u 16:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Drama u Sikirevcima

Slavonac našao poruke koje je svećenik slao njegovoj supruzi: 'Nagovarao ju je na grupnjak, slao snimke...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba