Hrvatsko debatno društvo / Pitali smo mlade debatante što misle o sučeljavanju? 'Nekad je bolje povući se i ne govoriti ništa'

Evo što mladi profesionalci kažu o predsjedničkim kandidatima

19.12.2019.
7:24
VOYO logo

Ako netko u Hrvatskoj zna debatirati, to su studenti i učenici Hrvatskog debatnog društva. Prije četiri godine u Singapuru su postali svjetski prvaci u raspravljanju, a prije dvije godine bili su treći na svijetu. Oni godinama uče kako argumentirati, kako se ponašati, kako prepoznati isprazne fraze. Oni godinama raspravljaju o problemima o kojima je sinoć raspravljalo 11 kandidata.

Evo što mladi profesionalci kažu o predsjedničkim kandidatima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirali su odjeću predsjedničkih kandidata

"Mislim da je svima upala u oko ta žuta kravata koja je vrlo neobična. Izgleda neozbiljnije, mogli bismo to reći", rekla je 18-godišnja Nikolina Jukić o Dejanu Kovaču.

"Izgleda jako reprezentativno i s cijelom tom idejom 'velike hrvatske majke' koja ona želi svima nama biti, ta 'baby' plava boja joj ide u prilog", rekla je za odjeću Kolinde Grabar-Kitarović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baby plava varijanta je sigurno tu da se čini malo toplije", rekao je pak 22-godišnji Luka Baković.

Kakva je bila argumentacija pojedinih kandidata?

"On kroz cijelu svoju kampanju govori kako će promijeniti Ustav, a u isto vrijeme se poziva na trajnost zakona. To je meni izrazito zanimljivo jer vidimo koliko je licemjeran", rekao je 20-godišnji debatant Igor Fras za Antu Đapića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Rukovanje Grabar-Kitarović i Škore, nasmijani Đapić...: Sučeljavanje 11 kandidata za Pantovčak!

Image

Rukovanje Grabar-Kitarović i Škore, nasmijani Đapić...: Sučeljavanje 11 kandidata za Pantovčak!

"Nekad je bolje povući se i ne govoriti ništa, ali to je sve stvar pripreme. Možda da je priprema bila bolja, i on bi bio bolji", rekla je Nikolina Jukić o Miroslavu Škori.

"Više nekako hvaljenje samog sebe, dosta ponavlja kako je on bio premijer i s kim se družio, vrlo trumpovski način retorike i zato više ide od teme i ne odgovara na pitanja", rekao je Fras o Zoranu Milanoviću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno točaka i njegovog programa, ali i drugih kandidata uključuju stvari koje predsjednik ne može ni u najboljim i najljepšim snovima obaviti pa tako ni njegov program 4 za 400", rekao je Baković o Nedjeljku Babiću.

Objasnili su što misle i o njihovu stilu političkog govora

"Jako dobra nova pojava u našoj političkoj atmosferi. Čini mi se da je njegova retorika dosta konzistentna, što se ne može reći za ostale kandidate", rekao je Igor za Darija Juričana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On izgleda kao jako dobro, školski pripremljen govornik, u smislu da je naučio što su mu rekli, ali je li to stilistički obradio, zaista nije", kazala je Nikolina o Dejanu Kovaču

"Nekako mi je neuvjerljiv, tako nekako priča nonšalatno, ne bih rekla da bih povjerovala što god da govori", kazala je 18-godišnja Lara-Nika Holjevac o Ivanu Pernaru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debatant je prokomentirao i što misli o držanju kandidata Juričana

"On govori super, smiješne stvari, da mu je izraz lica mrtav hladan, a svaki put napravi grimasu koja govori da je zapravo vrlo ozbiljan", rekao je Fras o Juričanu. 

Luka misli kako su pitanja bila irelevantna za situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su pitanja loše odabrana. Ova pitanja su više pitanja o tome gdje se nalazite u hrvatskoj politici. Nisu pitanja o kojima se odlučuju izbori. Realno pola ovih stvari je irelevantno za nekoga tko ide na predstavničku funkciju neke države", rekao je Luka.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo