bez krova nad glavom / Mladi par na ulici danima - zaposleniku Hrvatskih šuma sa zaručnicom nitko ne želi iznajmiti stan

Iako Saša radi i želi platiti krov nad glavom i uzdržavati svoju obitelj - našao se pred zidom. U selu nema mjesta za njih - nakon što ih je biši stanodavac izbacio jer prodaje kuću - žive na ulici

5.8.2017.
18:49
VOYO logo

Potleušica na kraju sela - dnevno je skrovište Kristini i Saši za nesnosnih vrućina. Desetak dana tamo smiju boraviti, potom opet na ulicu.

"Prije pet mjeseci sam stigao tu, živim na ulici, radim u Šumariji za Hrvatske šume, radim svaki dan. Spavam na ulici, tj. Na Dravi", priča nam Saša Grinfelder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saša je u Podravsku Moslavinu došao tražeći posao. Do tada je živio s ocem, hrvatskim braniteljem u Belom Manastiru. Saa više nema krov nad glavom.

"Gdje smo god bili tražili, samo ljudi odbijaju, ne znam zašto. Ja ne tražim tuđe, razumijete. Ja samo tražim smještaj, ja bih plaćao i stanarinu, pošto radim, plaćao bih stanarinu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No seljani se boje, priča Vlado koji sa Sašom radi u šumi.

"Zašto načelnik ne odobri neku kuću? To bi trebao napraviti. Jest da nije naš seljanin, ali trebao bi čovjeku pomoći", kaže Vlado Opuvačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saša tvrdi da je već šest puta pitao no osim obećanja - ništa se nije dogodilo. Sad su u kući koja se ruši bez vrata, kupaonice, kuhinje. Samo stol i krevet. U njoj ne spavaju. Na počinak idu van. Pod drvetom. Peru se u rijeci. Vrijeme im ne ide na ruku. 

"Prošli put je padala kiša, mi smo bili pod dvjema dekama na Dravi. Ja sam kupio nama jesti i sve, ali mi smo bili vani", kaže Saša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saša je do prije nekoliko mjeseci stanovao u iznajmljenoj kući. No, kuća se prodaje pa mu je vlasnik otkazao najam. Seljani sve znaju, ali okreću glavu. 

"Ne znam ja, ima tu praznih kuća. On treba zać po selu i pitat', ne mogu ja. Neću ja sad nekom tražit' stan", kaže mještanin Fabijan. 

Ovaj mladi par neće moći još dugo tako – strah ih je jeseni i kiša. Kristina je već pala u tugu dok se Saša trudi stvoriti im skromni dom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko je netko voljan pomoći Saši i Kristini ili vidi rješenje za njihov problem, kontaktirati ih može na sljedeći broj:092/367-7148. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo