Pobjegao na biciklu / Mladić koji je razbio zadarski Pozdrav Suncu smješten u bolnicu

Image
Foto: eZadar

Na svom Facebook profilu predstavlja se kao sirovi nasilnik koji prijeti neistomišljenicima silovanjem i ubijanjem

31.5.2019.
15:41
eZadar
VOYO logo

Mladića koji je u četvrtak poslijepodne razbio dio umjetničke instalacije Pozdrav Suncu zadarska policija sumnjiči za oštećenje tuđe stvari, za što je s obzirom na razmjer štete predviđena kazna zatvora do pet godina, no kriminalističko istraživanje još nije dovršeno jer je muškarac nakon pregleda smješten u bolnicu.

Osumnjičeniku je tijekom kriminalističkog istraživanja pružena odgovarajuća liječnička pomoć nakon čega je smješten u zadarsku Opću bolnicu gdje se i sad nalazi na liječenju, rekla je Hini glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad ga sumnjiče za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari koje je počinjeno iz niskih pobuda ili je njime napravljena znatna šteta, za što je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Kaznenu prijavu protiv njega bit će moguće podnijeti tek kad bude dovršeno kriminalističko istraživanje i s osumnjičenikom obavljen razgovor, što zasad nije moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

"Čim to bude moguće, nastavit će se kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg će se utvrditi sve činjenice", kazala je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Zakonu o kaznenom postupku svaki osumnjičenik, kaže Grbin, ima svoja prava u koja se ubraja i pravo na liječničku pomoć. Ona mu je ponuđena te su ga nakon pregleda zadržali liječnici. 

Podsjetimo, mlađi muškarac u četvrtak poslijepodne u Zadru je iz zasad nepoznatog razloga poklopcem od šahta razbio 38 staklenih ploča instalacije Pozdrav Suncu, nakon čega je pobjegao na biciklu, ali su ga policajci uhvatili i priveli na kriminalističko istraživanje. Snimke s mjesta događa prikazuju muškarca kako nekoliko puta silovito baca metalni predmet po staklenoj površini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju portala Zadarski.hr, riječ je 25-godišnjaku T. K. iz Zadra poznatom policiji po brojnim kaznenim djelima i podebljem dosjeu. Među ostalim, prijavljivan je zbog narušavanja javnog reda i mira, obiteljskog nasilja, omalovažavanja policajaca, krađe i zloporabe droga.

Na svom Facebook profilu predstavlja se kao sirovi nasilnik koji prijeti neistomišljenicima silovanjem i ubijanjem, a pritom se poziva na Boga, Jahvu i Thompsona, objavio je Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo