Što je bilo toliko važno? / Mladić s Murtera probio karantenu da bi poslao paket na pošti?!

Image
Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavic

Mladić je predan policiji, a policija je izvjestila da 22-godišnjaku nisu bile izrečene mjere samoizolacije. Vraćen je u Murter, a pošiljka mu je stopirana.

30.3.2020.
18:58
Pixsell/Hrvoje Jelavic
VOYO logo

Otok Murter prošli je tjedan završio u karanteni zbog ubrzanog širenja koronavirusa po otoku. A u ponedjeljak se dogodilo prvo probijanje karantene, javlja Šibenski.

Načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin, za taj je portal kazao da je jedan mještanin Murtera rođen 1998. godine uspio probiti policijsku blokadu kod autokampa Lovišća. Razlog je upravo nevjerojatan - želio je poslati paket u pošti u Tisnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o stanovniku Betine, koja je u karanteni, a Klarin kaže da je riječ o mještaninu koji dobro poznaje područje i koji je pobjegao je kroz šumu. "Na tom dijelu ima jedan stari put do kojeg je došao automobilom i poslije pješke kroz šumu do Tisnog. Međutim, sada na tom području postavljamo dodatne blokade kako se takvi slučajevi ne bi ponavljali", kazao je Klarin.

Takvo neodgovorno ponašanje dovelo je do toga da je sada zatvorena jedina pošta na cijelom Murteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morali smo promptno reagirati i obavijestiti epidemiološku službu. Poštu smo odmah zatvorili i obavili dezinfekciju tijekom onog dijela dana u kojem pošta ionako ne radi. Nadam se kako će pošta otvoriti svoja vrata u utorak ujutro. Ona je praktički vitalna za funkcioniranje mjesta, jer je u Tisnom zatvorena i FINA. Apeliram da za ovakvo ponašanje nema nikakvog razloga. Jer, tridesetak ljudi iz Civilne zaštite Murtera i Tisnog brine da osnovne funkcije mještana Murtera i Betine budu zadovoljene. To se prvenstveno odnosi na opskrbu hranom i lijekovima. Uostalom, svatko tko ima poterbu za poštanskim uslugama može donijeti paket, pisma ili pošiljke do kontrolnog punka i potom će ga pripadnici Civilne zaštite preuzeti i sve obaviti u tišnjanskoj pošti, rekao je Klarin za portal Šibenski.hr.

Mladić je predan policiji, a policija je izvjestila da 22-godišnjaku nisu bile izrečene mjere samoizolacije. Mladić je vraćen u Murter, a pošiljka mu je stopirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nema izlaza iz Murtera i Betine! Pogledajte kako su policija i vatrogasci osigurali prometnice

Image

Nema izlaza iz Murtera i Betine! Pogledajte kako su policija i vatrogasci osigurali prometnice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo