prekipjelo im / Mladići urinirali u fontanu i spomenik usred Splita. Stanovnici bijesni: 'Hitno tražimo sastanak s Gradom'

Image
Foto: Facebook

'Razumijevanje za sezonu nestalo je nakon mjesec dana nespravanja', napisali su iz inicijative Get Getanima

21.8.2022.
17:23
Facebook
VOYO logo

Na društvenim mrežama osvanula je fotografija dvojice mladića koji uriniraju u spomenik Pirija u Marmontovoj ulici, u centru Splita. Fotografija je prvo objavljena u Facebook grupi 'Get Getanima', a od tada je postala gotovo viralna.

Spomenuta Facebook grupa okuplja građane koji žive u centru Splita, a koji su se okupili i u istoimenu inicijativu. U grupi se često mogu vidjeti fotografije i svjedočanstva o nedoličnom ponašanju turista, a iz inicijative su sada poslali i objavu za medije koju prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao grupa stanara udružena u građansku inicijativu Get Getanima, smatramo nužnim reagirati na ponašanje pojedinih turista. Naime, svjedoci smo turističkih rekorda koje naš grad ostvaruje, a prepoznajući važnost ove grane djelatnosti za veliki broj naših sugrađana i poslovnih subjekata, do sada smo tek pojedinačnim prijavama reagirali prema nadležnim službama na kršenja pozitivnih zakonskih propisa.

Međutim, odavno je i zadnja kap prelila čašu strpljenja kojeg smo imali, a razumijevanja za sezonu nestalo je već nakon mjesec dana nespavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
bilo mu vruće? /

Gol k'o od majke rođen šetao Dubrovnikom, a navratio je i do ureda Turističke zajednice...

Image
bilo mu vruće? /

Gol k'o od majke rođen šetao Dubrovnikom, a navratio je i do ureda Turističke zajednice...

Nedopustiv je teror kojem smo cijele sezone izloženi od pojedinih turista te od strane onih koji im te usluge pružaju. Apsolutno neprihvatljivim smatramo ponašanje alkoholiziranih pojedinaca jer uriniranja i povraćanja odavno već nisu sporadični događaji, a također smo zatrpani smećem te izloženi buci i gužvi.

Podsjećamo kako je gradski kotar Grad točno što mu naziv i govori: gradski kotar, naseljen iscrpljenim stanarima koji NE žive od turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavno na sve prethodno izneseno, hitno tražimo sastanak s odgovornima u Gradu te tražimo:

1. Hitna zabrana javnog okupljanja 20 i više ljudi radi organiziranog ispijanja alkohola tzv. pub crawl i zabrana rada noćnim klubovima u naseljenim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Reguliranje glazbe i koncerata uživo, zabrana korištenja zvučnika i pojačala na otvorenom te rigorozne kazne za ulične svirače koji koriste pojačala.

3. Revizija svih privremenih dozvola te pojačan nadzor nad 'sivim' zonama: fast food koji je u stvari restoran, apartmani koji su hoteli, iznajmljivanje u domaćinstvu koje je u stvari apartman i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Žurno uvođenje noćne smjene za komunalne redare i/ili zaštitare u spomeniku kulture.

5. Zaključavanje kanti za komunalni otpad kojim se mogu koristiti samo stanari te rigorozne kazne za nepropisno odložen otpad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključno, pojedine medije ovim putem molimo da prilikom objave sadržaja iz grupe na svojim portalima NE stvaraju 'humorističnu' atmosferu događaja iz gradskog kotara Grad", stoji u objavi.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo