CIJENE NEKRETNINA DIVLJAJU / Mladima je sve teže do kvadrata. U Splitu ništa ispod od 3 i 4 tisuće eura, a ni Solin nije povoljan kao nekad

Za mlade obitelji najpovoljnije rješenje je poticana stanogradnja, ali takvih stanova unatoč obećanjima, nema dovoljno

28.9.2022.
7:45
VOYO logo

Novogradnja niče, a samo rijetki sretnici već će iduće ljeto useliti u novi stan. POS-ovi stanovi su rijetki, pa je potraga za povoljnom nekretninom mukotrpna….

"Baš gledamo za kupnju stana i čekamo da nešto povoljno uleti. Ako ga uopće nađemo I kad to će to biti. Jedini način je kredit. Za nekih 40 tak kvadrata oko 120 tisuća eura", kaže Ante Bradarić iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu se kvadrat kreće između 3000 i 4000 eura, a u nekoć povoljnom Solinu između 2500 I 3000. zato je POS-ova gradnja u Solinu zanimljiva mnogima. 17 stanova prodavat će se po cijeni od 1350 eura, a prijave su tijeku.

"Najveći bod dobivaju podnositelji zahtjeva između 25 I 45 godina života, naravno s većim brojem članova obitelji posebno djece", kaže Dalibor Ninčević, gradonačelnik Solina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Investicija je vrijedna više 14 milijuna kuna, ali neki smatraju nedovoljna s obzirom na broj obitelji bez svoje nekretnine.

"Što je to 17 POS-ovih stanova. Što je to? Ništa!", kaže Mario Hajder iz Solina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za neki 30 kvadrata stan bez režija I do 400 eura, recimo u Vatoš, ako želite recimo ljepše okruženje", kaže David Rogušić iz Splita.

Nije lako naći ni stan za najam,a na tržištu nekretnina cijene neprestano rastu….

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem je ponuda, odnosno po meni je problem velika potražnja. Jer stanovi se brzo prodaju, a to znači da prodavatelji koji odluče izaći sa svojom nekretninom na tržište pokušavaju dobit što veću cijenu I to vam je dovelo do čega je dovelo sada", kaže Marin Biliškov, direktor Agencije za nekretnine.

Baš zbog toga u Solinu planiraju još povoljnih nekretnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će sasvim sigurno I novih gradnja POS-ovih stanova na nekim drugim lokacijama, ali razmatramo I druge modalitete, neke dugoročne najmove kako bi našim sugrađanima, pogotovo mladim obiteljima omogućili ono što je uz posao najvažnije da imaju riješeno stambeno pitanje", kaže Dalibor Ninčević, gradonačelnik Solina.

Za mlade obitelji najpovoljnije rješenje je poticana stanogradnja, ali takvih stanova unatoč obećanjima -nema dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo