Propala sezona? / Mnogi smatraju da se ne isplati, ali neki hoteli su ipak otvorili svoja vrata: 'Nadamo se boljem poslu'

Hrvatska iščekuje žamor turista, kojim bi se popunile rupe koje je već sada za sobom ostavila koronakriza

13.5.2020.
16:30
VOYO logo

Hoteli su jučer mogli početi s radom, no to je učinio tek manji broj. 

Dok mnogi poručuju da se ne isplati dok i Europa ne otvori granice. Ipak, neki su primili prve domaće goste. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opatijski hotel Bevanda otvorio je vrata gostima. Riječ je o manjem broju domaćih, poslovnih ljudi. Ipak, ovdje su sretni što su počeli raditi, jer već su puno su izgubili.

"Gubici su naravno veliki. Imali smo jako puno otkaza tijekom ova dva mjeseca, međutim, očekujemo otvaranje ipak tih granica. U zadnjih sedam dana smo primili dosta upita i nadamo se boljem poslu, kao i svi ostali", izjavio je Klaudio Jurčić, voditelj Hotela Bevanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema anketi koju smo proveli na terenu, očekujemo nekih 30 posto ukupnog prometa 2019. da bi se moglo ostvariti u 2020. To je svakako velik gubitak, ali i dalje se nadamo ljetnim mjesecima, ali i ostatku godine, s obzirom da je Opatija cjelogodišnja destinacija", poručila je Željka Stašić iz Turističke zajednice Opatije.

No trenutno ne nalikuje na sebe, ulice tek čekaju turiste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći broj hotela u Opatiji čine Liburnia Riviera Hoteli i Amadra Park s osam, odnosno, šest hotela. Međutim, niti jedan od tih hotela nije otvoren za goste nije otvoren. To će, kažu, učiniti kako se budu otvarale europske granice, jer ovo za sada se ne isplati. Ipak, svo us otvorili svoje terase i ugostiteljske objekte.

Što bržem otvaranju granica unutar Europe nadaju se i u Splitu. Tu je za sada otvoreno pet hotela, u kojima imaju prve, također poslovne goste. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjesni smo toga da su se gotovo sve strane rezervacije stornirale ili premjestile na jesen ili za sljedeću godinu, ali odlučili smo se otvorit i krenut korak po korak. Upita imamo, više za jesen. Sad se to nekako sve produžilo u deseti mjesec pa čak i za 11. mjesec pa se, eto, nadamo da će se ta sezona produžiti, ako već nismo imali predsezonu, da će biti u posezoni", rekla je Duška Žižak, direktorica prodaje i marketinga Hotela Briig.

Ali žudnja za turistima je obostrana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako dobre povrate informacije nam stižu s naših najjačih tržišta. Iz Austrije, Njemačke i Slovenije. Kako čujem, oni jedva čekaju da se granice ponovno otvore i da dođu u Opatiju koju brojni smatraju svojim drugim domom", izjavila je Stašić.

Hrvatska iščekuje žamor turista, kojim bi se popunile rupe koje je već sada za sobom ostavila koronakriza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo