Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
počela kampanja za euroizbore

Mogu li i znaju kandidati spasiti Hrvatsku od debakla loše izlaznosti?

Za nešto više od tri sata doznat ćemo tko sve i službeno ulazi u utrku za Europski parlament! Još nepotvrđenih kandidata je 275 na 25 lista, koji u ponoć službeno kreću u najdulju kampanju u povijesti! Osim mjesta u Europarlamentu - svi žele još nešto: popraviti zabrinjavajuće loš odaziv od prošle godine.

RTL/ 6.4.2014. u 18:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I ove godine glasački listići za Europarlament bit će ogromni . Na njih moraju stati imena svih 275 kandidata, a večeras će ih potvrditi DIP.

"Zbirna lista svih pravovaljanih bit će objavljena na www.izbori.hr  u 22 sata večeras", kaže član Državnog izbornog povjerenstva, Zorislav Ham.

Da budu među 11 odabranih za Europu - očekuju Laburisti, a sa stranačke konvencije poručuju da su to čak tri mandata.

"Rezultat prepuštamo građanima, a naravno da ono što ankete pokazuju, daje nam pravo da očekujemo drugi mandat", kaže predsjednik Hrvatskih laburista, Dragutin Lesar.

No jedini Laburist europarlamentarac Nikola Vuljanić misli da građani i dalje ne razumiju važnost ovih izbora.

"Mislim da je dio građana to shvatio, ali još uvijek premalen, zahvaljući Vladi koja ništa nije napravila o tome da angažira važnost i način funkcioniranja", kaže Vuljanić.

Da je važno da ove godine ne budemo druga najgora zemlja u Europi po izlaznosti, misle i kandidati okupljeni oko Partnerstva hrvatskog centra.

"Bilo bi jako loše da izlaznost bude niska i jadna. Bilo bi važno da izađe barem 35 do 40 posto ljudi, da damo svoj glas", kaže kandidatkinja za zastupnicu u Europskom parlamentu Jadranka Kosor.

I oni očekuju da će sjesti u jednu eurofotelju, a trudit će se da u kampanji ne dominira prepucavanje, nego teme poput nezaposlenosti.

"Da ukažemo da je Bruxelles mjesto gdje se odlučuje. Nekad se odlučivalo u Beogradu, donedavno u Zagrebu, međutim 70 posto zakona koji će se donosit u Bruxellesu će se doticati građana", kaže kandidat za zastupnika u Europskom parlamentu Nikica Gabrić.

Kampanja počinje sutra i trajat će najdulje u povijesti - 47 dana.

RTL/ 6.4.2014. u 18:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROBLEMI SA ŽIČAROM

'To je takvo ljuljanje bilo, bacalo nas je lijevo – desno po gondoli. Praktički smo bili na visini od 60 metara'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba