predsjednica demantirala bernardića / Moguće je da se danas uopće neće glasati o Barišićevoj sudbini: rok istječe idući tjedan

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP očekuje da premijer Andrej Plenković smijeni ministra Barišića zbog plagijatorstva

9.2.2017.
10:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo
Image

Inicijativa GOOD dijelila šalabahtere i pozivala na smjenu ministra Barišića

Image

Inicijativa GOOD dijelila šalabahtere i pozivala na smjenu ministra Barišića

Hrvatski sabor nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu odluke o imenovanju osam članova Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, nakon čega bi trebala uslijediti rasprava o povjerenju ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću

Za člana Nacionalnog vijeća iz redova znanstvenih savjetnika u trajnom zvanju predlaže se Vladimir Gajger, iz redova redovitih profesora Vladimir Bermanec, Mislav Ježić i Mladen Boban, iz redova predstavnika visoke škole Oliver Jukić i Neven Vidaković, a iz redova gospodarstva i poduzetništva Petar Mišević i Boris Popović. Rasprava o povjerenju ministru Barišiću trebala bi uslijediti nakon sjednice Vlade, oko podneva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP očekuje da premijer Andrej Plenković smijeni ministra Barišića zbog plagijatorstva, dok ga HDZ brani smatrajući takav zahtjev neutemeljenim. Most pak poručuje da će donijeti odluku tijekom glasovanja.

Kako doznajemo, tek će u 15 sati početi rasprava o povjerenju ministru Barišiću, dok se za glasanje još uvijek ne zna. Naime, rok je idućeg petka, 17. veljače, jer tada će proći 30 dana od podnošenja zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured: Predsjednica RH nije s Bernardićem razgovarala o smjeni Barišića

Iz Ureda predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović u četvrtak su izvijestili da predsjednica nije za smjenu HDZ-ova ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, čiju ostavku SDP traži jer smatra da je plagijator, te su naglasili da o tome nije razgovarala s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem.

"Predsjednica nije za smjenu ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića te o tome nije razgovarala s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem", izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je, ističu u priopćenju, da se predsjednica od početka mandata zalaže za sveobuhvatnu reformu hrvatskog obrazovnog sustava. U tom smislu pozdravlja poteze nove Vlade koji osiguravaju nastavak i provođenje kurikularne reforme.

Bernardić je u srijedu, nakon sastanka s predsjednicom, izjavio kako "ljudi, koji su opterećeni plagijatorstvom, ne mogu nastaviti obrazovnu reformu" te dodao da to misli i predsjednica Republike. Rekao je da nisu razgovarali o Barišićevoj smjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo